Anthony Vanden Borre wordt coach in Dubai

Anthony Vanden Borre wordt coach in Dubai

Foto: Photo News

Nog maar eens een carrière­switch voor Anthony Vanden Borre. De gewezen prof – nog steeds maar 31 – trekt naar het Midden-Oosten, waar hij zich zal engageren bij de oprichting van de Belgium Football Academy Dubai, een voetbalacademie die jonge voetbaltalenten de kneepjes van het vak wil leren.

De entourage van de ex-speler bevestigt dat dit het nieuwe project van Vanden Borre wordt, maar wanneer de lancering exact gepland staat, is niet geweten. Wel zal de gewezen Rode Duivel in de academie samen met twee collega’s de rol van trainer op zich nemen.

VDB verbleef begin dit jaar al een dikke maand in Dubai, waar hij zich bij Star Agency, het fitnessbedrijf van gewezen Anderlecht-ploegmaat Christian Wilhelmsson, in het zweet werkte. Toen werd nog voorzichtig over een mogelijke comeback gesproken, maar die kwam er niet. Vanden Borres laatste voetbalavontuur dateert uit 2017, bij het Congolese TP ­Mazembe.

Play

bekijk ook

Congolese supporters zorgen voor dolle taferelen voor aankomst van Anthony Vanden Borre (2017)

Aflevering 17: Tessa Wullaert over de vloer, Kompany achter het glas Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.