Cercle mikt op ex-speler Bayern Munchen als nieuwe coach

Cercle mikt op ex-speler Bayern Munchen als nieuwe coach

Sinds het vertrek van Laurent Guyot is Cercle Brugge op zoek naar een nieuwe trainer. Er werden een aantal Belgische sporen gevolgd, maar moederclub Monaco stuurt nu toch weer aan op een Franse coach. De gesprekken schieten goed op en bovenaan de shortlist staat één naam: Valérien Ismaël (43).

Deze Fransman maakte vooral naam als speler. In 2003 blonk de verdediger uit bij Werder Bremen en daarna vormde hij ­samen met Daniel Van Buyten twee seizoenen lang het hart van de defensie bij Bayern München.

Als coach is Ismaël – die ook de Duitse nationaliteit heeft – echter nog niet zo ervaren. Zijn eerste ervaring bij Nürnberg in 2014 werd een tegenvaller en daar volgde René Weiler hem al na vijf maanden op. Bij Wolfsburg, waar hij bij het tweede team begon, liep het beter. Ismaël werkte er goed met de vele talenten en werd zelfs even hoofdcoach ad interim bij de Wolven. De stempel van opleidingscoach zint Cercle en Monaco nu wel.

Ismaël zijn laatste job was bij het Griekse Apollon Smyrnis, maar daar vertrok hij naar eigen zeggen vroegtijdig omdat de voorzitter hem bedreigde en zich wilde moeien met de ploegopstelling.

Aflevering 17: Tessa Wullaert over de vloer, Kompany achter het glas Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.