Ze zat een jaar vast in de VS voor haar zoontje, maar nu lijkt ex-nummer 1 Azarenka helemaal terug na onwaarschijnlijke comeback

Ze zat een jaar vast in de VS voor haar zoontje, maar nu lijkt ex-nummer 1 Azarenka helemaal terug na onwaarschijnlijke comeback

Foto: EPA-EFE

Victoria Azarenka (WTA 52) was op een bepaald moment de beste tennister ter wereld. Ze won twee keer de Australian Open (2012, 2013) en was de nummer één van de wereld. Maar door een juridische strijd om het hoederecht van haar zoontje moest ze even kappen met proftennis. Ze zakte helemaal weg op de WTA-ranking, maar dinsdag leek ze weer de oude tijdens het toernooi van Rome.

De Wit-Russische nam het in de tweede ronde van het toernooi met een prijzenpot van 3.452.538 dollar op tegen de nummer zes van de wereld, de Oekraïense Elina Svitolina. Die won de voorbije twee edities in Rome en pakte de eerste set met 6-4. Azarenka sloeg terug met 6-1 setwinst, maar in de derde set had Svitolina opnieuw de overhand.

De Oekraïense liep 5-2 uit en kreeg ook een matchbal. Toch sleepte Azarenka met een onwaarschijnlijke comeback nog de overwinning uit de brand met 7-5.

Jaar vast in de VS

De 29-jarige Azarenka beviel in december 2016 van een jongen, maar brak een paar maanden later met de vader van haar kind. Daarop startten de ouders voor het Amerikaanse gerecht een gevecht om het hoederecht van het kind. Een Amerikaanse rechter had verboden dat de jongen Californië zou verlaten tijdens de rechtszaak. Azarenka zette daarom haar tenniscarièrre even stop, zodat ze zich volledig kon concentreren op het juridische gevecht met haar ex-vriend. Begin 2018 mocht haar zoon Leo eindelijk het Amerikaans grondgebied verlaten.

De Wit-Russische maakte in mei 2018 haar comeback tijdens het toernooi in Madrid, welk pas haar derde toernooi sinds juli 2017 was.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.