Mode

Heeft ook David Beckham plannen om modehuis op te richten?

Heeft ook David Beckham plannen om modehuis op te richten?

Foto: ISOPIX

Ten huize David en Victoria Beckham hebben ze al een modehuis in handen, maar er lijken nog plannen op til te zijn. Zo kochten ze de aandelen van hun Beckham Brand Holdings terug en wierf David enkele namen uit de modewereld aan.

David en Victoria Beckham waren samen met Simon Fuller, de vroegere manager van de Spice Girls en bedenker van het tv-format ‘Idool’, eigenaars van Beckham Brand Holdings. Het koppel heeft nu echter alle aandelen van Fuller teruggekocht en wil met dat bedrijf een nieuwe weg inslaan. De voormalige profspeler wil niet alleen voetbalclubs op de kop tikken, hij heeft ook nog ambities in de modewereld.

Zo werd zopas een nieuw hoofdkwartier van de holding geopend in Londen. David trok daarvoor onder meer Isabel May, voormalig chief marketing officer bij Burberry, en creatief directeur Sara Hemming, die recent nog bij Stella McCartney aan de slag was, aan. Daarnaast werd ook David Heath, managing director voor Beyoncé’s Ivy Park, aangeworven.

Wat hij met dat team juist zal doen, blijft voorlopig onduidelijk. Heeft hij een eigen modehuis op het oog of wil hij als modegroep zo veel mogelijk merken in zijn portefeuille krijgen? In elk geval bezit hij ook al aandelen in het mannenlabel Kent & Curwen en investeert hij vanzelfsprekend in het modehuis van zijn vrouw.

Zonnebrillen

Wel heeft David al bekendgemaakt dat hij samen met het label Safilo tegen januari 2020 een zonnebrillencollectie op de markt zal brengen. Dat is bovendien niet zijn eerste uitstapje in die sector, want in 2004 werd hij het uithangbord van brillenmerk Police. Daarnaast is hij ook nog steeds een van de gezichten bij Adidas en L’Oréal.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees