Michel Preudhomme wil niet horen van rol als scherprechter: “Want wij spelen altijd om te winnen”

Michel Preudhomme wil niet horen van rol als scherprechter: “Want wij spelen altijd om te winnen”

Foto: Photo News

Met morgen nog een thuismatch tegen KRC Genk en zondag een verplaatsing naar Club Brugge heeft Standard de sleutel tot de landstitel in handen. Al zien ze zich in Luik niet als de scherprechter in het titelduel. “Wij spelen altijd om te winnen”, aldus coach Michel Preudhomme.

Michel Preudhomme heeft een zwaar verleden bij Club Brugge. Hij steekt het niet onder stoelen of banken. “Het klopt inderdaad dat ik veel vrienden heb bij Brugge”, aldus MPH. “Maar ik ben evenzeer goed bevriend met Philippe Clement, de coach van Genk. Dat we uitgerekend nu nog tegen Genk en Brugge moeten, is nu éénmaal de kalender. Mij maakt het niet uit tegen wie we spelen want wij spelen altijd om te winnen.”

Preudhomme wil alvast op passende wijze de play-offs afsluiten. “Ik recupereer Carcela, Mpoku, Emond en Fai”, aldus de Standard-coach. “Dat scheelt dus een serieuze slok op de borrel. We gaan er dan ook alles aan doen om te winnen. Of we nu derde eindigen, of vierde…. We willen gewoon winnen.”

Standard bracht tijdens de play-offs niet het beste voetbal. De coach verdedigt zich. “Deze play-offs hadden er helemaal anders kunnen uitzien”, vindt hij. “We verdienden links en rechts een strafschop en ook tegen Gent afgelopen weekend had het anders kunnen verlopen. Ik heb altijd gezegd dat in de play-offs details doorslaggevend zouden zijn en die details waren te vaak niet in ons voordeel. We speelden goede wedstrijden maar waren te onregelmatig.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.