Boer gaat tot het uiterste om zwangere vos te redden na ongeval en voert keizersnede uit

Een aangereden zwangere vos op de weg vinden en onmiddellijk een keizersnede uitvoeren. Niet iedereen zou het durven, maar de 24-jarige Britse boer Chris Rolfe moest geen seconde nadenken.

Toen de 24-jarige een auto tegen een zwangere vos zag rijden, stapte hij onmiddellijk uit om te zien of het beestje nog in leven was. “Ik zag ze op de straat liggen en ben onmiddellijk gestopt om te zien of ze pijn had”, zei hij tegen de Britse pers. Hij kon de vos niet zomaar laten sterven langs de kant van de weg zonder eerst te kijken of hij kon helpen. Maar het was al te laat, de vos was al gestorven. Maar er was nog hoop. Hij zag in haar buik van alles bewegen. Het dier was zwanger. De man liep naar zijn auto om een mes te halen en voerde ter plekke een keizersnede uit. Er kwamen vier kleine vosjes uit de buik.

Chris is zelf geen veearts, maar had al eens een keizersnede moeten uitvoeren bij een van zijn schapen. Hij stopte de kleine vosjes in de zakken van zijn jas en reed er mee naar zijn moeder. Daar werden de diertjes met de fles grootgebracht. Ondertussen zijn ze zeven weken oud en werkt Chris samen met de organisatie The Fox Project om de vossen sterk genoeg te krijgen en ze daarna terug in het wild uit te zetten. “Ik ben heel gelukkig dat ze allemaal gezond zijn.”

De vosjes verbleven bij zijn moeder in een kartonnen doos boven op de verwarming. Elke 20 minuten kregen ze melk van de mama van Chris. Geleidelijk aan konden ze de periodes tussen het voederen verlengen. Als ze zes maanden oud zijn, zouden ze terug in het wild worden uitgezet. Als dat toch niet lukt, gaan ze naar verschillende pleeggezinnen voor vossen tot ze onafhankelijk genoeg zijn.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees