San Francisco eerste stad in VS die gezichtsherkenning verbiedt

San Francisco eerste stad in VS die gezichtsherkenning verbiedt

Foto: Shutterstock

De stad San Francisco is de eerste van de Verenigde Staten die autoriteiten verbiedt om de omstreden gezichtsherkenningstechnologie te gebruiken. Dat heeft het stadsbestuur van de metropool dinsdagavond (plaatselijke tijd) beslist. De luchthaven en zeehaven zijn van het verbod vrijgesteld, omdat die onder de federale jurisdictie vallen.

Het stadsbestuur heeft ook besloten dat de autoriteiten openbaar moeten maken welke observatietechnologieën ze gebruiken. Verder blijft het bestuursorgaan bevoegd om de inzet van nieuwe technologieën voor het verzamelen en opslaan van persoonlijk informatie toe te staan.

“We kunnen ook goed toezicht houden zonder een politiestaat te worden”, zei gemeenteraadslid Aaron Peskin, die het verbod voorlegde. De enige kritische tegenstem kwam van Catherine Stefani. Zij was bezorgd dat de veiligheidstroepen de toegang zijn ontzegd tot een potentieel nuttig middel om misdaad te bestrijden.

Voordat het voorstel in werking treedt, moet de gemeenteraad het opnieuw stemmen en dient burgemeester London Breed de beslissing te ondertekenen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees