26-jarige begrijpt er niets van: “Ik ben zwanger geworden in de gevangenis, maar ik weet niet hoe”

26-jarige begrijpt er niets van: “Ik ben zwanger geworden in de gevangenis, maar ik weet niet hoe”

Genrebeeld Foto: Shutterstock

Latoni Daniel, een 26-jarige Amerikaanse die sinds december 2017 haar dagen doorbrengt in de gevangenis van Coosa County, is acht maanden zwanger. “Ik zit al anderhalf jaar in de cel en ik ben zwanger: ik heb echt geen idee hoe dit gebeurd is.” Haar familie denkt dat Daniel onder verdoving verkracht werd en eist een onderzoek.

Daniel werd veroordeeld voor haar aandeel in de moord op de 87-jarige Thomas Chandler . Haar toenmalige vriend, Ladaniel Tuck, beroofde en vermoordde de bejaarde man en vluchtte nadien samen met Daniel weg. Het koppel werd opgepakt en ontsnapte maar nipt aan de doodstraf. Daniel werd overgebracht naar de gevangenis van Coosa County, in de Amerikaanse staat Alabama. Tijdens haar verblijf werd Daniel zwanger en werd ze op vraag van haar advocaat overgebracht naar een andere gevangenis.

“Mijn zus heeft geen enkele seksuele betrekking gehad sinds ze in de gevangenis zit”, zegt haar broer Terrell Ransaw. “Ze kan zich helemaal niets meer herinneren. Mijn zus kreeg medicijnen omdat ze in de gevangenis aanvallen kreeg. Latoni was waarschijnlijk buiten bewustzijn en ze hebben ze van de gelegenheid gebruikgemaakt om haar te verkrachten.”

Enkelband

Daniel werd zwanger en moet over een maand bevallen. “Mijn zus heeft dat kindje helemaal niet gepland”, zegt Ransaw. “Het is niet omdat iemand opgesloten zit dat ze daarom een slecht persoon is. Ze verdient een tweede kans, we willen zelfs betalen voor een enkelband. “

Hoe dan ook, de zwangerschap van Daniel, is volgens de Amerikaanse wet, een misdrijf. Het is immers verboden om seksuele betrekkingen te hebben als je in de gevangenis zit. Haar advocaat eist een onderzoek naar de precieze omstandigheden van de totstandkoming van de zwangerschap.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees