Hondjes moeten helpen tegen examenstress: “Meestal worden ze ingezet in rusthuizen, maar studenten mogen ook opgepept worden"

Hondjes moeten helpen tegen examenstress: “Meestal worden ze ingezet in rusthuizen, maar studenten mogen ook opgepept worden"

De aanwezigheid van de honden werd door heel wat studenten geapprecieerd. Foto: jvi

Dilbeek -

Campus Dilbeek van hogeschool Odisee kende woensdagnamiddag een zeer hoge aaibaarheidsfactor. Enkele honden kwamen de studenten in volle aanloop naar de blok- en examenperiode de nodige rust en ontspanning bieden.

Het bezoek van de knuffelhonden was een initiatief van Stuvoplus, de dienst studentenvoorzieningen van hogeschool, in samenwerking met de vzw AAP (Animal Assisted Projects). “We lieten enkele honden en hun begeleiders naar de campus komen”, aldus Maarten Kindt, studentenpsycholoog van Stuvoplus Dilbeek.

Goed humeur

“Studenten konden de honden aaien en knuffelen. Meestal worden dergelijke honden ingezet in rusthuizen en woon-zorgcentra, maar het leek ons ook een mooi initiatief voor studenten. Het contact met de dieren zorgt voor een goed humeur en biedt ontspanning, doordat de stressgerelateerde hormonen in het lichaam afnemen. Kortom, we pepten met deze actie onze studenten op om er binnenkort tegenaan te gaan tijdens de examens en tegelijk wijzen we op het belang van voldoende ontspanning om stress tegen te gaan.”

Waterijsjes

Twee keer per jaar organiseert Stuvoplus een examenactie om de studenten een hart onder de riem te steken. “We reiken ze enkele middelen aan om de examens zo goed mogelijk voor te bereiden”, zegt Maarten. “We delen bijvoorbeeld markeerstiften, blokplanners en waterijsjes uit. Dat doen we met onze vaste partner Teleblok. Daarnaast zetten we ook onze ombudsdienst in de kijker.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees