Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Residentie Krekelberg is is centraal gelegen in de gemeente en telt 29 assistentieflats.foto’s jvw

Zal ook dienst doen als lokaal dienstencentrum

RESIDENTIE KREKELBERG:assistentieflats énontmoetingsplek

Balegem

-

In de Balegemstraat in Balegem is de residentie Krekelberg officieel geopend. Het is een complex met 29 assistentiewoningen. Bovendien zal de ontmoetingsruimte dienst doen als een lokaal ontmoetingscentrum waar iedereen mag langslopen.

Toen het project vier jaar geleden startte besefte de gemeente Oosterzele dat het hiermee een blinde vlek kon opvullen. “Het ontbrak de gemeente aan assistentiewoningen”, vertellen schepen van Openbare Werken Christ Meuleman (CD&V/N-VA) en schepen van Ruimtelijke Ordening Els De Turck (CD&V/N-VA). “De vraag kwam net op tijd maar er was wel een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor nodig. We hebben twee zorgsites aangeduid. Naast het Groot Bewijk in Scheldewindeke is dat ook Krekelberg in Balegem. Krekelberg ligt in de kern van de gemeente en alle voorzieningen zijn in de buurt. Bij de opmaak van het RUP probeerden we wel om het gebouw 20 meter op te schuiven, weg van de straat. Dan was er een mooi park aan de voordeur mogelijk. Dat mocht uiteindelijk niet.”

De assistentiewoningen werden opgetrokken door bouwheer Philip Cornelis uit Landskouter en zullen worden beheerd door CM Zorgbeheer, dat is een samenwerking van CM met Immo Van de Woestijne. Een zogenaamde zorgmakelaar ontfermt zich daarover. De CM-zorgmakelaar regelt niet alleen zorg, maar zoekt met de bewoner naar aangename vrijetijdsbesteding en ontmoetingsmogelijkheden. De bewoner heeft daarnaast ook 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 toegang tot een oproepsysteem met professionele interventie door verpleegkundigen.

Lokaal dienstencentrum

“Het gebouw heeft veel licht en ruimte en beschikt over een mooie ontmoetingsruimte”, beschrijft Jean-Paul Corrin, directeur CM Midden-Vlaanderen. “Deze ontmoetingsruimte zal ook dienst doen als een lokaal dienstencentrum. Dat betekent dat alle buurtbewoners welkom zijn. Ze kunnen hier een warme maaltijd nuttigen of elkaar ontmoeten. We werken samen met lokale handelaars, organisaties en thuiszorgdiensten.”

Jean-Paul Corrin “Buurtbewoners kunnen hier terecht voor een warme maaltijd of ontmoeting”

De bewoners van Krekelberg kunnen er genieten van een verse kop koffie, een spel spelen of een boek lezen in de zithoek. Er is tevens de mogelijkheid om een film of bijvoorbeeld wedstrijden te projecteren op groot scherm. In de binnentuin zijn er zelfs kleine verborgen muziekboxen geïnstalleerd, de ideale achtergrond voor zomerse dagen of bij een spelletje op de aangelegde petanquebaan.

Er zijn appartementen met 1 of 2 slaapkamers en men heeft de mogelijkheid om een flat te kiezen met een ruim terras, vanaf 31,5 euro per dag.

Vertegenwoordigers van de gemeente, de CM en bouwheer Filip Cornelis tijdens een receptie in de gemeenschappelijke ruimte, waar ook buurtbewoners welkom zijn voor een maaltijd of babbel.

Het beste van Enkel voor abonnees