Mathieu van der Poel zo goed als zeker naar WK op de weg (en niet naar WK mountainbike)

Mathieu van der Poel zo goed als zeker naar WK op de weg (en niet naar WK mountainbike)

Foto: Photo News

Mathieu van der Poel begint dit weekend aan de Wereldbeker mountainbiken, maar het WK in het Canadese Mont-Sainte-Anne rijdt hij wellicht niet. “Het is kiezen tussen het WK mountainbiken en het WK op de weg. Beide combineren gaat niet.”

LEES OOK. Mathieu van der Poel begint dit weekend aan olympische uitdaging op de mountainbike: “Volgend jaar moet er nog vier kilo af”

Mathieu van der Poel begint dit weekend in het Duitse Albstadt aan de Wereldbeker mountainbiken. De week erna rijdt hij ook in het Tsjechische Nove Mesto maar daarna neemt hij een rustperiode. “De Wereldbekers in Vallnord (7 juli) en Les Gets (14 juli) laat ik vallen, ik herneem pas in Val di Sole (4 augustus) en Lenzerheide (11 augustus)”, vertelde de Nederlander gisteren na de kermiskoers in Puivelde. ‘Tussenin rij ik wel het EK in Brno (28 juli).”

Het WK mountainbike in het Canadese Mont-Sainte-Anne rijdt hij wellicht niet. “Het is kiezen tussen het WK mountainbiken en het WK op de weg. Beiden combineren gaat niet.”

De definitieve keuze maakt hij binnen twee weken, maar het staat zo goed als vast dat hij kiest voor het WK in Yorkshire (29 september). “Het is een unieke kans, dat klopt. En het WK mountainbiken is in Canada, dat speelt ook mee. Maar de beslissing is nog niet genomen.”

Van der Poel zal voor Yorkshire wel niet veel meer op de weg koersen. “Niet meer dan tien dagen. De enige koers die echt vastligt is de Arctic Race in Noorwegen (15-18 augustus). Ik verdedig op 30 juni ook mijn Nederlandse titel in principe niet.”

Een week na Yorkshire rijdt hij zeker het testevent mountainbike van de Olympische Spelen in Tokio (6 oktober). Want die Olympische Spelen zijn volgend jaar zijn grootste doel en hij wil met eigen ogen het parcours zien.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.