Regenboogvlagactie –IDAHOT

Zulte hangt de regenboogvlag uit

Zulte hangt de regenboogvlag uit

Foto: idh

Zulte - Vrijdag 17 mei is de internationale dag tegen homofobie en transfobie. De gemeente Zulte neemt hier al jaren aan deel, onder andere via het uithangen van de regenboogvlag. Op die dag wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor problemen waarmee holebi’s en transgenders worden geconfronteerd: discriminatie, welzijns- en gezondheidsproblemen.

De strijd tegen homofobie, lesbofobie, bifobie en transfobie is een prioriteit van het Belgische buitenlandse beleid. Net als andere vormen van discriminatie en onverdraagzaamheid, zoals racisme, seksisme en antisemitisme, heeft ook homofobie ernstige, soms ook verwoestende gevolgen voor het leven van de slachtoffers. Homoseksualiteit blijft strafbaar in bijna 80 landen wereldwijd en de rechten van LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) worden in nog veel meer landen geschonden.

17 mei is een symbolische datum voor de strijd tegen homofobie. Op 17 mei 1990 verwijderde de Wereld Gezondheidsorganisatie homoseksualiteit van de lijst van psychische aandoeningen, waarmee een einde kwam aan meer dan een eeuw van medische homofobie.

Schepen van gelijke kansen Frederic Hesters: ‘Het gemeentebestuur van Zulte zal zoals voorgaande jaren opnieuw de Regenboogvlag uithangen aan het gemeentehuis om zo de taboes rond holebi’s en transgenders te doorbreken. Het is belangrijk als gemeente om een duidelijk signaal te geven’.

Er is een anonieme hulp- en informatielijn, de Holebifoon, en er zijn ook verschillende discriminatiemeldpunten. Meer informatie op www.cavaria.be, www.holebifoon.be en www.diversiteit.be/links.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio