Deinze hijst de regenboogvlag

Deinze hijst de regenboogvlag

De jeugddienst, jeugdhuis Brieljant, de dienst kinderopvang, Drugpunt Leie en Schelde, de dienst welzijn en ook enkele jongeren van het skatepark tonen zich solidair met alle homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders die nog steeds geconfronteerd wo Foto: LEZ

Deinze / Nevele - De stad Deinze neemt op 17 mei terug deel aan de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) door onder meer de regenboogvlag te hijsen aan de gevel van het dienstencentrum Leiespiegel en het gemeentehuis van Nevele. Zo vraagt de stad haar inwoners aandacht te hebben voor de problemen waarmee holebi’s en transgenders worden geconfronteerd.

Op 17 mei 2019 zal het exact 29 jaar geleden zijn dat de WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie, homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten schrapte. Sindsdien heeft de holebi- en transgendergemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). Reeds enkele jaren slaan de Vlaamse en Brusselse regenbooghuizen en çavaria de handen in elkaar om de lokale overheden op te roepen in deze periode de regenboogvlag aan hun gemeente- of stadhuis uit te hangen. Ook Deinze toont zich opnieuw solidair in de strijd tegen holebi- en transfobie.

“Het stadsbestuur toont dat ze begaan is met al zijn inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit. We maken dit zichtbaar door de regenboogvlag te laten wapperen aan het dienstencentrum Leiespiegel en het gemeentehuis Nevele, kleine regenboogvlagjes aan de balies van verschillende stadsdiensten te plaatsen en IDAHOT-buttons uit te delen aan het personeel,” zegt Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor welzijn. 

“Jong geleerd, is oud gedaan. Daarom krijgt ook de stedelijke buitenschoolse kinderopvang in Deinze en deelgemeenten de educatieve pakketjes ‘Lou’. Deze pakketjes bevatten onder meer een leuk boek, een memoryspel en puzzels, …  waarin diversiteit in alle vormen centraal staat; dus niet enkel gender- en seksuele diversiteit, maar ook diversiteit op het vlak van huidskleur, leeftijd, religie, …” voegt de schepen er nog aan toe.

Jeugdhuis Brieljant toonde in dat kader woensdagnamiddag de film ‘Bohemian Rhapsody’.

Voor al je vragen over gender en seksuele voorkeur: www.lumi.be; tel. 0800-99 533, vragen@lumi.be, Meldpunt Discriminatie, tel. 0800 12 800 of Casa Rosa vzw (Regenbooghuis Oost-Vlaanderen), info@casarosa.be, tel. 09 269 28 12.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio