Rozebroeken heropent buitenzwembaden

Rozebroeken heropent buitenzwembaden

Vanaf dit weekend kan er opnieuw buiten gezwommen worden. Foto: fvv

Gent -

Lage Rozebroeken heeft beslist vanaf dit weekend haar buitenzwembaden en -activiteiten opnieuw open te stellen voor bezoekers. Dat meldt centrummanager Philippe De Cock via een persbericht. “Vanaf zaterdag 18 mei kan er opnieuw buiten gezwommen worden”, klinkt het.

In de mededeling staat te lezen dat de “onderhandelingen met de buur lopende zijn maar dat Lago Gent haar bezoekers niet langer wil laten wachten op waterpret onder een stralende zon”.

“LAGO Gent Rozebroeken zit momenteel niet op rozen. We bieden onze klanten 7/7 waterpret in alle weersomstandigheden, zowel binnen als buiten. Het all-weather buitenbad, de speeltuin en het buitenterras waren plots niet meer toegankelijk waardoor de verwachting van ons zwemparadijs niet meer strookte met de realiteit”, aldus centrummanager De Cock.

“De warme dagen tijdens de paasvakantie en aan het begin van deze week zijn normaal topdagen voor ons en onze klanten. De waterpret kon enkel nog binnen doorgaan terwijl we families willen stimuleren om ook samen buiten te komen. De buurt leeft, jongeren willen buiten spelen en volwassenen willen elkaar ontmoeten op een gezellig terras in de lentezon. Als centrummanager is het dan ook pijnlijk om zo’n gezellige ontmoetingsplaats te sluiten. Het was een enorme klap voor het LAGO-team. We hebben meer dan 50 personeelsleden, zij hebben allen intens meegeleefd.”

Op zoek naar compromis

De gesprekken met de klager zijn nog altijd aan de gang, maar Lago Rozebroeken wil haar klanten niet langer een deel van het aanbod ontzeggen. “Wij hebben een voorstel gedaan aan de klager en een tegenvoorstel gekregen”, aldus De Cock. “Beide voorstellen liggen momenteel nog niet in dezelfde lijn, maar wij hopen van onze kant uiteraard op een compromis met de klager.”

Voor De Cock blijven er nu twee pistes over. “Ofwel betekent de man het vonnis toch, wat zou willen zeggen dat het vonnis van kracht gaat en hij het overleg eigenlijk stopzet”, aldus de centrummanager. “Ofwel betekent hij niet, wat we ten zeerste hopen, en kunnen we de gesprekken verderzetten en samen tot een aanvaardbare oplossing komen voor beide partijen.”

Stad op de hoogte

Rozebroeken heropent buitenzwembaden
Het buitengedeelte van het zwembadcomplex is al weken gesloten. Foto: fvv

De Cock wijst erop de klager in het vonnis geen gelijk had gekregen over de eventuele geluidsoverlast waar de man in eerste instantie had over geklaagd. “Uit het vonnis blijkt dat er géén probleem is met geluidsoverlast. Daarom hebben we besloten onze klanten niet langer in de kou te laten staan en het aanbod te openen. Wij hebben ook beslist beroep aan te tekenen tegen het vonnis, net als de stad Gent dat al heeft gedaan. De juristen van de Stad zijn er 100% zeker van dat het complex wel met alle nodige vergunningen en volgens het ruimtelijk uitvoeringsplan en het bijzonder plan van aanleg is gebouwd.”

De Stad was op de hoogte van de heropening van het buitenaanbod van Rozebroeken. “Dat is aan bod gekomen tijdens een overleg vorige week. De verhoudingen tussen de Stad en Lago liggen zo dat Lago als uitbater volledig zelf kan beslissen of ze al dan niet open gaan. Zij hebben de beslissing genomen het buitenaanbod te heropenen en wij nemen daar akte van. Maar die heropening staat voor ons als Stad volledig los van de gesprekken die wij voeren met de klager”, klinkt het op het kabinet van sportschepen Sofie Bracke (Open VLD).

Bedanking voor de buurt

Vanaf zaterdag kan er dus opnieuw gezwommen en gespeeld worden in het buitenaanbod van Lago Rozebroeken. “De steun die we de afgelopen weken van onze klanten en de mensen uit de buurt hebben gekregen was ongelooflijk”, aldus De Cock. “We zaterdag willen zeker een soort van bedanking of geste doen naar hen toe. Niet met veel toeters en bellen, maar we willen die mensen bedanken.”

Rozebroeken heropent buitenzwembaden
De voorbije weken werden heel wat acties gehouden uit solidariteit met het zwembad. Foto: DVH
Rozebroeken heropent buitenzwembaden
De voorbije weken werden heel wat acties gehouden uit solidariteit met het zwembad. Foto: DVH
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees