Daklozen in Gent heel het jaar welkom bij Broeders van Liefde

Daklozen in Gent heel het jaar welkom bij Broeders van Liefde

Huize triest Foto: Google Maps

Gent -

Dak- en thuislozen kunnen vanaf 18 mei heel het jaar door, alle dagen van de week, terecht in Huize Triest in de Gezondheidstraat. Dat zijn de Broeders van Liefde en de Stad overeengekomen.

Eind vorig jaar dreigden de Broeders van Liefde er nog mee tijdens de winter in het weekend geen dak- en thuislozen meer op te vangen in Huize Triest. “De subsidies zijn niet hoog genoeg”, klonk het. Na een financiële inspanning van de Stad Gent kwam het niet zover. En gisteren hadden de Stad en de Broeders nog meer goed nieuws.

“De nachtopvang in Huize Triest wordt uitgebreid”, zegt Rudy Coddens (SP.A), schepen van Sociale zaken en Armoedebestrijding. “Vanaf 18 mei zal Huize Tiest ook in de zomerperiode elke nacht geopend zijn. 65 bedden (40 van CAW in Nieuwland en 25 van Huize Triest, nvdr.) zijn zo bijna het hele jaar beschikbaar voor Gentse daklozen.” Alleen tijdens de hoogzomer sluit de opvang één maand. In 2019 is dat van 20 juli tot en met 18 augustus.

Stad Gent kent een extra subsidie van 87.241 euro toe aan Huize Triest voor de organisatie van 84 bijkomende nachten opvang.

De Stad maakte woensdagavond een evaluatie van het voorbije winterplan. Tijdens de winterperiode waren de 105 bedden voor 93 procent bezet. In vergelijking met vorig jaar maakten wel minder gezinnen en minder verschillende dakloze personen gebruik van de nachtopvang.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio