Sportief manager Leo De Rycke verlaat Telenet Giants Antwerp en tekent voor drie jaar in Bamberg

Sportief manager Leo De Rycke verlaat Telenet Giants Antwerp en tekent voor drie jaar in Bamberg

Foto: WAS

Leo De Rycke (54) verlaat na deze campagne Telenet Giants Antwerp en wordt de nieuwe sportieve manager van de Duitse topclub Bamberg. De Antwerpenaar (54) tekent een contract bij Bamberg voor drie seizoenen. “Na overleg met de familie heb ik beslist om deze mooie uitdaging te aanvaarden. Zowel sportief als financieel een stap voorwaarts.

Bamberg is een Duitse topclub, speelde in de Euroleague (sterkste Europese competitie) en is de komende vijf jaar zeker van een plaats in de Champions League. De Duitse Bundesliga is tevens een liga die het voorbije decennium enorm veel aan kwaliteit heeft gewonnen. Op een naast het parket met achttien ploegen, een schitterend marketing plan en de snelst groeiende League misschien wel in Europa.” Leo De Rycke vierde na een lange sportieve carrière bij onder meer Merksem, RB Antwerpen, Willebroek en Leuven, einde februari 2010 bij Antwerp Giants zijn debuut als sportief manager. “Onder coach Eddy Casteels en met Roger Roels als voorzitter. Ik heb Roel Moors en Christophe Beghin, het huidige trainersduo van de Giants, nog als spelers gehad. Ik heb de kans in deze functie van Antwerp Giants en in het bijzonder van voorzitter Roger Roels gekregen. Deze club zal altijd een speciale plaats in mijn hart dragen. De laatste twee jaar met onze jonge kern was uiteraard bijzonder. De winst in de Belgische Cup tegen Oostende en de Final Four in het Sportpaleis met de derde plaats als kers op de taart. Hopelijk volgt nu de titel, dat zo een mooi afscheid betekenen,” aldus Leo De Rycke, die bevestigde dat Roel Moors een kandidaat is bij Bamberg.

Roel Moors: “nog niet beslist”

Roel Moors gaf dan weer mee dat hij nog geen beslissing heeft genomen. “Ik moet verder overleggen enerzijds met de familie en anderzijds wacht ik op de terugkeer van voorzitter Roel Roels uit vakantie. Hij heeft geen gemakkelijke week achter de rug. Roger heeft mij als jonge coach een kans gegeven en hij doet enorm veel voor deze club. Uit respect moet ik eerst met hem praten. Bamberg is een kandidaat, maar ook nog enkele andere ploegen (o.a. Frankrijk). Of Antwerp Giants een piste blijft? Ik heb hier nog een contract van een jaar en alles blijft mogelijk. Omdat de play-offs eraan komen is een beslissing in de komende dagen misschien best aan de orde. Dit om met een fris hoofd de eindronde aan te vatten. Maar, eerst de dubbele confrontatie met Kangoeroes Mechelen. We zitten in een unieke situatie om de eerste plaats na de reguliere fase te veroveren,” aldus nog Roel Moors.

Voorzitter Roger Roels: “We zullen niemand tegenhouden”

Voorzitter Roger Roels van Telenet Giants Antwerp geniet momenteel van een weekje vakantie in Spanje. “Een slecht moment,” lacht Roels. “Ik word constant bestookt met sms’jes en e-mails van kandidaten die zich aanbieden. Ja, het is jammer dat Leo De Rycke ons verlaat. Hij heeft me vorige week ingelicht en ik wil niemand niet tegenhouden die zich kan verbeteren. Dat is niet de stijl van het huis. Leo is een harde werker en een clubman. Zijn vertrek doet pijn, dit ga ik niet ontkennen. Hij krijgt echter bij een Duitse topclub een mooie aanbieding en kon die niet laten liggen.” Over een mogelijk vertrek van zijn coach Roel Moors en verschillende spelers is Roger Roels ook duidelijk. “Ik praat begin volgende week met coach Roel. Ik hoop echt dat hij blijft, maar ben realistisch dat hij met een lucratieve aanbieding van een topploeg misschien ook de Giants verlaat. Ik ga echter niet op de zaken vooruit lopen en zien wel waar we uitkomen. Ook inzake spelers. Er zullen er vertrekken, maar we gaan met iedereen praten en ik hoop dat we verschillende spelers nog aan boord kunnen houden,” aldus nog voorzitter Roger Roels die nog meegeeft dat er met assistent-coach Christophe Beghin een contractverlenging zo goed als rond is.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.