Man die te voet Brusselse ring wil oversteken wordt doodgereden, aanrijder gaat op de vlucht

Man die te voet Brusselse ring wil oversteken wordt doodgereden, aanrijder gaat op de vlucht

Foto: Facebook

Brussel -

Een 43-jarige man uit Grimbergen is afgelopen nacht om het leven gekomen toen hij met een vriend te voet de Brusselse Ring probeerde over te steken. De bestuurder van het voertuig dat hem aanreed, is samen met een kompaan gevlucht na het ongeval.

De twee mannen waagden zich rond halftwaalf aan de oversteek. De veertiger uit Grimbergen werd echter gegrepen door een automobilist die op de buitenring reed en was op slag dood. De twee inzittenden van de aanrijdende wagen sloegen na het ongeval echter meteen op de vlucht.

“Ze lieten daarbij hun wagen ter plaatse en pleegden te voet vluchtmisdrijf”, bevestigt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. Waarom ze precies op de vlucht sloegen, is niet duidelijk. Hun wagen werd gerechtelijk getakeld en de eigenaar wordt opgespoord.

Wat het duo dan weer bezielde dat de snelweg wilde oversteken, moet nog blijken. De vriend van het slachtoffer zal vandaag nog verder verhoord worden. Het parket stuurde een verkeersdeskundige en een wetsdokter ter plaatse. Tijdens het onderzoek werd de buitenring zo’n drie uur lang volledig afgesloten.

bekijk ook

Man aangereden op E40 in Jabbeke

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees