Zieke Laurens De Plus stapt uit Giro, ook Fernando Gaviria geeft er de brui aan

Zieke Laurens De Plus stapt uit Giro, ook Fernando Gaviria geeft er de brui aan

Foto: AFP

Slecht nieuws voor topfavoriet Primoz Roglic. De kopman van Jumbo-Visma verloor immers zijn Belgische luitenant Laurens De Plus. Onze landgenoot sukkelde al enige tijd met keelpijn en kon niet langer verder

De Plus reed afgelopen zaterdag een prima proloog, afgesloten op een achtste plaats. De 23-jarige Oost-Vlaming moest in het hooggebergte de laatste luitenant van Primoz Roglic worden.

Zo ver zal het dus niet komen. De Plus stond zondagochtend op met keelpijn maar hoopte dat de situatie, dankzij antibiotica, snel in zijn voordeel zou keren. Het slechte weer van de voorbije dagen besliste daar echter anders over. De Plus zette nog enkele dagen door maar kon vanmiddag alleen maar vaststellen dat hij niet meer verder kon.

Exit Gaviria

De Plus was niet de enige die uit koers stapte. Ook Fernando Gaviria leverde zijn rugnummer in. De spurter van UAE won eerder deze week de derde etappe met aankomst in Orbetello, na de diskwalificatie van Elia Viviani. De Colombiaanse spurter liet na afloop weten dat hij zichzelf niet als winnaar van de etappe beschouwde.

Gaviria zou al enige tijd gesukkeld hebben met pijn aan de linkerknie en wil vermoedelijk geen enkel risico nemen met het oog op de Tour. UAE nam eerder ook al de Colombiaan Molano op eigen initiatief uit koers omdat bij hem abnormale bloedwaarden werden vastgesteld. Klassementsleider Conti heeft bijgevolg nog maar vijf ploegmaats aan zijn zijde.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.