Genk-kapitein Leandro Trossard schoffeert met “alle boeren zijn homo’s”, maar excuseert zich: “Ik was bezopen”

Genk -

Vrijdag vieren we de Internationale Dag tegen Homofobie. Maar net nu circuleert op het internet een filmpje van een beschonken Racing Genk-aanvoerder Leandro Trossard (24) in de Versuz, die ‘Alle boeren zijn homo’s’ zingt.

LEES OOK.Genk zakt nachtje door met legendarisch optreden van coach Philippe Clement

De jonge kapitein van de kersverse landskampioen was donderdagnacht duidelijk in zijn sas in de bekende Hasseltse discotheek. Schoot hij eerst nog vuurwerk af, was hij in de nachtelijke uren niet weg te slaan van de microfoon. Op een bepaald ogenblik, blijkt uit een filmpje dat onze redactie bereikte en intussen druk besproken wordt op internet, gaat hij echter uit de bocht met zijn gezangen. Voor een uitzinnige menigte zet Trossard ‘Alle boeren zijn homo’s’ in. De gezangen lijken weinigen in de discotheek te storen. Meer nog: er wordt uit volle borst meegezongen.

Het lied, dat ondanks protest van belangenverenigingen als Çavaria geregeld blijft terugkeren langs Belgische voetbalvelden, bracht ooit al speler Benito Raman in opspraak. Toen de toenmalige Buffalo het lied in 2015 inzette, schoot dat bij velen in het verkeerde keelgat. Hij kreeg ook een sanctie van de club en werd niet veel later discreet naar de uitgang begeleid. Benieuwd of Racing Genk de foute gezangen wél door de vingers ziet.

Pro League veroordeelt met klem gezangen van Leandro Trossard

De Pro League heeft vrijdagavond gereageerd op een filmpje van Leandro Trossard dat doorheen de dag druk bekeken werd op sociale media. Daarin zingt de duidelijk beschonken Genkse kapitein na afloop van de titelwedstrijd bij Anderlecht (1-1) de slogan “alle boeren zijn homo’s”. Trossard schoffeerde hiermee de Club-fans en dat uitgerekend op de internationale dag tegen homofobie en transfobie.

“De Pro League veroordeelt met klem de gezangen “alle boeren zijn homo’s” en herhaalt dat deze op geen enkele wijze hun plaats hebben in onze stadions, noch op events waar onze spelers aan deelnemen”, klonk het in een persbericht. “De Pro League is het niet eens met de rechtspraak van de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het Profvoetbal die met een interval van twee weken weigerde om de gezangen “alle joden zijn homo’s” en “alle boeren zijn homo’s” als discriminerend te veroordelen (uitspraken van 4.05.19 en 17.05.19).”

Eerder zong toenmalig Gent-speler Benito Raman dezelfde tekst ook al eens in december 2015 na een onderling duel tussen Club Brugge en AA Gent. Raman kreeg toen één speeldag effectieve schorsing en een boete van 1200 euro voorgeschoteld van de Geschillencommissie van de Belgische Voetbalbond.

Trossard excuseerde zich vrijdag en ook Genk reageerde. De Limburgers wilden vooral niet dat het akkefietje de festiviteiten overstemde. “In de vroege uurtjes liet Leandro Trossard zich even meeslepen met een supporterslied dat niets met voetbal te maken heeft. Leandro verontschuldigt zich en benadrukt dat dat soort spreekkoren niet thuishoren bij KRC Genk”, aldus Genk.

bekijk ook

Leandro Trossard bouwt feestje in de Versuz

Dolle vreugdetaferelen in Genk: Stadsplein ontploft na laatste fluitsignaal

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees