Regenboogvlag aan Het Steen

Regenboogvlag aan Het Steen

Foto: Kioni Papadopoulos

Antwerpen -

Antwerps schepen van Gelijke Kansen Tom Meeuws (sp.a) en schepen Fons Duchateau (N-VA) hesen samen met Ines Rombouts van het Roze Huis en Mister Gay Belgium Bart Hesters de regenboogvlag aan Het Steen in Antwerpen. Dat deden ze naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homo- en transfobie gisteren.

Het hijsen van deze vlag, die symbool staat voor de holebigemeenschap, was niet zo vanzelfsprekend. Dat had alles te maken met de werken aan Het Steen. De vlaggenmast staat in de werfzone en moest dus bereikbaar worden gemaakt voor deze ceremonie. De vlag blijft er dit weekend hangen, maar zal weer verdwijnen wanneer de werken maandag hervatten.

De Scheldekaaien vormden al een alternatief. Aan het stadhuis op de Grote Markt mogen volgens een streng protocol alleen vlaggen van officiële landen hangen, naast de gebruikelijke vlaggen van de stad, de provincie, Vlaanderen, België en Europa. Bovendien staat het gebouw nu ook in de steigers.

Duchateau, die tijdens de vorige legislatuur bevoegd was voor gelijke kansen, nam de trofee voor LGBT-vriendelijke stad van het Roze Huis in ontvangst.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio