Dé attracties van West-Vlaanderen volgens Open VLD? Last Post, IJzertoren en… naar de hoeren gaan

Dé attracties van West-Vlaanderen volgens Open VLD? Last Post, IJzertoren en… naar de hoeren gaan

Archiefbeeld. Foto: HOLLANDSE HOOGTE / CORNÉ SPARIDAENS

Kortrijk / Wevelgem -

100 dingen die je als West-Vlaming kunt doen. Met een reuzengrote kaart prijst Open VLD dé West-Vlaamse attracties. In Wevelgem blijkt dat een bezoek aan de meisjes van plezier. En dat doet de wenkbrauwen fronsen bij burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V).

De Last Post bijwonen in Ieper, genieten van het uitzicht vanop de IJzertoren in Diksmuide, met een mooie hoed op richting Waregem Koerse of de garnaalvissers in Koksijde gadeslaan. Open VLD buste deze week de top 100 voor de West-Vlaamse doen(d)er. Een bucketlist met 100 zaken die je als échte West-Vlaming moet gedaan hebben. 100 to do’s die je in je leven kunt afvinken.

Benieuwd hoeveel mensen naar Wevelgem zullen afzakken. Volgens de liberalen moet je richting de gemeente om... naar de dames van plezier te gaan. Dé topattractie van Wevelgem? De hoeren, dus. Burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) krabde zich alvast even in het haar toen hij de folder open plooide en de activiteit naast het nummer 38 las.

“Heel wat burgers hadden me het al gesignaleerd”, zegt de burgervader. “Heel vreemd toch. Dat is nu niet meteen iets waar wij mee uitpakken of waarvoor ze van heinde en verre naar onze gemeente komen.”

Nog maar zeven huisjes van plezier

Integendeel, onder het bewind van Seynhaeve stelt het gemeentebestuur alles in het werk om het aantal huisjes van plezier te doen slinken. Met succes. “Niet dat we ertegen zijn, maar in het verleden was het net iets te veel van het goede. Waar we er vroeger rond de 30 hadden, schieten daar nu nog 7 van over. Dat moet toch ongeveer evenveel zijn als in Kortrijk”, denkt Jan Seynhaeve.

Humor mag

Ook voor een parachutesprong moet je volgens Open VLD in Wevelgem zijn, maar of daar dan enkel nog een bezoekje aan een prostituee aan toe te voegen is? De finish van Gent-Wevelgem bijwonen? Een helikoptervlucht? Een wandelingetje in de gemeentelijke hovingen? De keuze is legio. “Misschien is het wel met een kwinkslag, maar voor mij en veel inwoners komt het toch raar over.”

Naar de hoeren? Gewoon doen! Neen, als verkiezingsslogan zal het waarschijnlijk weinig kiezers overtuiging. Zouden lijsttrekkers Bart Tommelein en Vincent Van Quickenborne alle nummertjes al afgevinkt hebben? “Nog niet gedaan en ik ben het ook niet van plan”, zegt Van Quickenborne lachend. “Het is een suggestie met een knipoog, net zoals de suggestie voor Middelkerke: een bezoek aan het casino op de dijk - dat niet meer bestaat. Een beetje humor op zo'n kaart mag wel.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees