"Mensen komen voor muziek, amusement en een pintje"

FOTO. Hoeksken Meivelling neemt swingende start met Bluesy Muloosy

Met de receptie op Hoeksken Meivelling is vrijdagavond alweer een van de grootste wijkkermissen van Lochristi gestart. Eens de meiboom er symbolisch is neergehaald, is het tijd voor vier dagen amusement. "We spelen in op wat de mensen willen, en al de oubollige activiteiten als schieting, bolling en biljart hebben we achterwege gelaten. Een pintje drinken en van goede muziek genieten, daar draait het om", vertelt Luc Welvaert van het feestcomité. Met een swingend optreden van Bluesy Muloosy en een dj-set van Dirk Stoops was de eerste topavond al een feit.

Op vrijdagavond proberen ze op het Hoeksken altijd een lokale band in huis te halen. Aan plaatselijk talent is er gelukkig geen gebrek binnen onze gemeentegrenzen en daarvan is Bluesy Muloosy het mooiste voorbeeld. "Een onbetaalbare band, met geschoolde muzikanten", hoorden we gisteren van een andere bekende muzikant uit Lochristi. De coverband dook het voorbije jaar zowat overal  op in de regio en heeft ondertussen al een lange weg afgelegd. Zanger Simon en frontwoman Aline, een rist heerlijke koperblazers en een flinke geut show in de sterke blues-, soul-, funk- en jazzy nummers vormen het recept voor het aanstekelijke geluid van 'Bluesy Muloosy'. Helaas was het nog wat vroeg op de avond om de dansvloer al te laten vollopen bij pakweg 'I'm a soul man', 'Son of a preacher man', 'You can leave your hat on', 'I'm a believer' en 'Just the two of us'. Later op de avond waren de dansbenen toch opgewarmd en mocht Dirk Stoops - elk jaar pakt hij nog het Sint--Baafsplein in op de Gentse Feesten - de dj-set en de draaitafels innemen. "Een avond waar we veel mogen van verwachten", Luc Welvaert wist het al rond tien uur te vertellen. 

Straks feesten ze op het Hoeksken verder met het klassieke eetfestijn, waarvoor dit jaar 600 mensen inschreven. Als het vlees- en visbuffet met frietjes verteerd is, wordt de dansvloer een woelige zee voor de 'Marie-Louise' van Bart Kaëll, van wie 'Zeil je voor het eerst' tegenwoordig vooral populair is in de 'Sleeping bag'-versie van Milow. Liefde voor muziek, het komt zeker straks ook ter sprake op het podium van Hoeksken Meivelling. Morgen is er dan de vipavond met een optreden van Hammertime. Alweer ambiance, want daar gaat het vooral om volgens het bestuur van het wijkcomité. 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio