Dit is een exclusief artikel voor jou.

Abonnee worden? Kies je leesformule

Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

De kinderjury koos ‘Podkin Eenoor’ als beste boek.if

‘Podkin Eenoor’ is besteboek volgens kinderjury

Opwijk

-

Een Opwijkse kinderjury koos ‘Podkin Eenoor’ van Kleran Larwood tot beste kinderboek.

Vorig najaar startten de plaatselijke openbare bibliotheek en enkele vrijwilligers met een lokale ‘kinder- en jeugdjury Vlaanderen’ met zestien kinderen uit het derde en het vierde studiejaar.

Het leesjaar werd nu afgesloten met een kinderboekenfeest, waarop de jury een beste boek koos. Dat werd ‘Podkin Eenoor’ (Kleran Larwood) met amper één punt voorsprong op ‘Reis naar het hoge Noorden’. De Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) is een jury van kinderen tussen 4 en 16 jaar, die per leeftijdsjaar acht geselecteerde boeken leest en in de loop van het jaar enkele keren samenkomt om over de boeken te praten.

Op het einde van het schooljaar wordt er gestemd. Het kinderboekenfeest bestond verder uit een spel over de gelezen boeken en het verorberen van pannenkoeken. Schepen van Cultuur Jan Couck (N-VA) gaf elk jurylid een diploma. De Opwijkse bib wil voor het leesjaar 2019-2020 de jury uitbreiden met kinderen uit het tweede, vijfde en zesde studiejaar. Ook wie zin heeft om begeleider te worden, kan zich aanmelden. (ego)

INFO

Meer info: bibliotheek@opwijk.be.

Het beste van Enkel voor abonnees