Dit is een exclusief artikel voor jou.

Abonnee worden? Kies je leesformule

Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

mye

Stad stelt terreinen van opgedoekteSK Nevele ter beschikking van jeugdploegen

NEVELE/DEINZE

-

“De terreinen van de onlangs opgedoekte voetbalclub SK Nevele stellen we in de toekomst ter beschikking van de jeugdploegen van andere teams uit groot-Deinze”, zegt sportschepen Norbert De Mey (Open Deinze).

Als de gemeenteraad akkoord gaat, zal Deinze een groot aantal overeenkomsten met de vele voetbalclubs die actief zijn op het grondgebied van Deinze en Nevele verlengen. De overeenkomsten lopen voor de duur van de hele legislatuur.

Alleen voor de terreinen van de onlangs opgedoekte voetbalclub SK Nevele komt er een nieuwe regeling.

Begin vorige maand maakte het bestuur van Nevele bekend dat ze na negentig jaar activiteit de club wilden ontbinden. Een gebrek aan vrijwilligers en het niet investeren in de accommodatie door het vroegere gemeentebestuur lagen volgens de verantwoordelijken aan de basis daarvan.

Sedert half april liggen de terreinen langs het Schipdonkkanaal er verlaten bij. “Dat is een spijtige zaak”, zegt de sportschepen. “Na overleg hebben we vastgesteld dat andere clubs uit Deinze over te weinig oefenterreinen beschikken voor de jeugdwerking. Voor ons was dit een signaal om te overwegen om de terreinen van Nevele een nieuwe bestemming te geven. Zeker omdat we al lang willen investeren in de jeugdwerking van onze voetbalclubs.”

“Zover is het nog niet. Eerst dient Nevele een inventaris op te maken en zijn stamnummer in te dienen. Wijzelf zullen de velden dan inzaaien en onderhouden. Verscheidene clubs zoals SK Deinze, Sparta Petegem en Ooidonck Leerne, die een bloeiende jeugdwerking kennen, zijn alvast vragende partij om hier te oefenen. Wij gaan hen de terreinen tegen een vriendenprijs ter beschikking stellen. Op die manier hopen we dat de clubs nog meer leden en jonge spelers kunnen aantrekken. Ik denk dat dit een mooi voorstel is voor alle partijen”, besluit de schepen. (jdv)

Het beste van Enkel voor abonnees