De ene Curry is de andere niet: broertjes oog in oog met elkaar in strijd om NBA-titel, ouders moeten de trukendoos bovenhalen

De ene Curry is de andere niet: broertjes oog in oog met elkaar in strijd om NBA-titel, ouders moeten de trukendoos bovenhalen

Foto: USA TODAY Sports

Nog nooit stonden er in de Conference Finals van de NBA twee broers tegenover elkaar. Die primeur gaat naar Stephen en Seth Curry, die mekaar dezer dagen voor Golden State Warriors en Portland Trail Blazers bekampen. Het duo deelt alvast een bloedband, maar hoe verhouden ze zich verder nog tot mekaar? Steph vs Seth in vijf punten.

Palmares

Steph is regerend NBA-kampioen. Ook in 2015 en 2017 behaalde hij met zijn Warriors de titel. In 2015 en 2016 werd hij verkozen tot MVP. Hij haalde zes keer het All Star-team en bereikte twee keer de Ploeg van het Jaar. Als scherpschutter kent hij zijn gelijke niet in de basketbalgeschiedenis. In totaal heeft hij 47(!) records op zijn teller staan. Te veel om op te noemen dus. Voor die overvloed moet broerlief buigen. Seths palmares beperkt zich tot de NBA G-League, de opleidingsliga voor de ontluikende talenten. De jongere van de twee broers was twee keer All Star en behoorde in 2015 als spelverdeler bij het team van het jaar.

Populariteit

Beide heren hebben naast hun intimi ook nog andere volgers, al gaapt ook op de sociale media een kloof tussen beiden. Steph bereikt via Facebook, Instagram en Twitter 46.748.000 mensen, een massa waartegen de 2.208.000 volgers van Seth fors verbleken.

Geld

Meer succes, meer volgers, meer uitstraling, meer talent. Vertaalt zich dat in een vettere bankrekening? Uiteraard. De Warriors betalen Steph jaarlijks zo’n 33 miljoen euro uit, waarmee hij tot de grootverdieners van de league hoort. Broerlief moet zich tevreden stellen met 3,6 miljoen euro salaris. Verder krijgt de point guard van de Warriors nog talloos veel miljoenen van sponsors, dat zijn jaartotaal volgens Forbes op 68,5 miljoen brengt. LeBron James verdient nog een slordige 8 miljoen meer.

Lichaamsbouw

Uiteraard zij er ook vele gelijkenissen tussen de twee broers. Zo zijn ze alle twee slechts één centimeter verwijderd van de 1m90. Steph is een centimeter groter, Seth eentje kleiner. Ook qua gewicht zitten ze met 86 en 88 kilogram dicht bij elkaar. Als één van de twee ooit hun familieband zou ontkennen, lijkt een DNA-test niet nodig.

Speelstijl

Beide Curry’s zijn spelverdelers, die veel knallen en graag door het centrum naar de ring gaan. Dit seizoen stonden ze al vijf keer tegenover elkaar, waarbij Stephen en zijn Warriors vier keer triomfeerden. Beiden blinken ook uit als driepuntschutters. Daar ligt de jongste lichtjes voor: 45 procent van zijn shots gaan door het net, terwijl Stephen het moet stellen met 42 procent.

IN DE RAND

Dit interfamiliale duel zorgt ook voor verdeeldheid bij mama Sonya en papa Dell. Achter welke zoon moesten zij zich scharen? Stephen (31) speelt voor Golden State Warriors en kan voor de vierde keer op rij kampioen worden, Seth (28) voor Portland Trail Blazers en staat voor de eerste keer in de play-offs. Sonya haalde dan maar een lagere school-truckje boven. Een portie schaar-steen-papier bracht uitsluitsel. Zij hulde zich in Portland-truitje, hij koos voor de ouftit van de Warriors.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.