BIBel Babbel voor de allerkleinsten van 0 tot 2.5 jaar

Boekstart-Dag in de Zultse bib

Boekstart-Dag in de Zultse bib

Foto: Bibliotheek Zulte

Zulte - Sinds vorig jaar is Zulte een Boekstart-gemeente en dat vieren ze in de Zultse bib met een eerste Boekstart-dag op zondagmorgen 19 mei. Boekstart heeft tot doel heel jonge kinderen en hun ouders in contact te brengen met boekjes want vroeg contact met boeken en verhalen loont. Onderzoek toont aan dat kinderen die al vroeg kennismaken met boeken en voorgelezen worden, taalvaardiger zijn, meer woorden kennen, sneller kunnen lezen en beter leren rekenen.

Om zoveel mogelijk kleine kinderen te bereiken werkt Boekstart samen met Kind en Gezin. De consultatiebureaus zijn de ideale doorverwijzer voor jonge ouders: zij bereiken meer dan 80% van de Vlaamse kinderen onder de drie jaar.

Concreet biedt Boekstart op twee momenten aan jonge ouders een pakketje met boekjes en leuke voorleestips aan. Op het ogenblik dat ouders met hun kindje van zes maanden het consultatiebureau van Kind en Gezin bezoeken, krijgen ze een babypakket met een stoffen knisperboekje. Ouders die met hun peuter van 15 maanden in het consultatiebureau komen, krijgen een uitnodiging om in de bibliotheek een Boekstart-tas op te halen met twee boeken.

157 babypakketjes

De respons in Zulte is goed. Van maart tot december 2018 werden 157 babypakketjes uitgedeeld in het consultatiebureau en er werden 64 peutertassen afgehaald in de bibliotheek.

BIBel Babbel

Eén jaar Boekstart viert de bibliotheek met een eerste Boekstart-dag op zondag 19 mei 2019. Die dag stelt de bibliotheek haar deuren open voor de allerkleinsten met BIBel Babbel, een aangepast programma voor baby’s en peuters.

Kinderen houden het allermeest van een activiteit samen met een (groot)ouder. Samen genieten van kleine momentjes en de wereld veilig ontdekken…

Met ‘BIBel Babbel’ ontdekken de kleintjes de wereld van de zintuigen: een blotevoetenpad, een verhaal dat niet stil zit, een kamishibai-verteltheatertje, een zoektocht naar stem, klank en lichaam, alles op een speelse ongedwongen wijze…
Via kleine interactieve momentjes gaat Ilse Wittouck uit Olsene, samen met de kindjes en (groot)ouders, aan de slag om de grote wereld van TAAL via spel en verhaal binnen te treden. Met veel tips en tricks om het ook thuis gezellig te maken.

BIBel Babbel start om 10.30 en om 11.15 uur maar je kan vrij in en uit lopen met je baby of peuter. Er is ook een hoekje voor de grote broers en zussen. Deelnemen is gratis en inschrijven hoeft niet.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio