Herdenking Meidagen Vinkt

Herdenking Meidagen Vinkt

Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele - Naar jaarlijkse traditie is er op zondag 19 mei een herdenking van de Meidagen 1940 in Vinkt. De plechtigheid begint om 14.30 u met een gebedsdienst in de kerk van Vinkt. Daarna volgt een plechtigheid aan het monument en de muur der getuigenissen naast de kerk.

De plechtigheid in Vinkt start met een gebedsdienst in de Sint-Bartolomeuskerk om 14.30 uur.

Aansluitend volgt een plechtigheid aan het monument en de muur der getuigenissen. Het begint met het Dodenappel van de Martelaarsdorpen aan de muur der getuigenissen, van de burgerlijke slachtoffers en van de militaire slachtoffers. Daarna volgt een toespraak door een afgevaardigde van het college van burgemeester en schepenen namens het stadsbestuur van Deinze. Vervolgens is er een toespraak door de voorzitter van de Verbroedering der Ardense Jagers. Daarna brengen de kinderen van de Vrije Basisschool een bloemenhulde en worden er kransen neergelegd. Ook het publiek krijgt de kans een bloemenhulde te brengen. De muziekmaatschappij brengt ondertussen vaderlandse hymnen.

Er volgt ook nog een plechtigheid aan de gedenksteen 1914-1918 en alles wordt afgesloten met een receptie in de Sint-Pieterszaal, Aarseleweg 20a in 9800 Vinkt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio