Open deur bij Ecosynth

Open deur bij Ecosynth

Foto: Facebook

Deinze / Nevele - EcoSynth in de Industrielaan 12 in Petegem zet haar deuren open voor collega ondernemers en het groot publiek op zondag 19 mei 2019. Het bedrijf is gespecialiseerd in duurzame chemie en procesontwikkeling en neemt die dag deel aan het “Ontdekkingsweekend van de chemie & life sciences”, georganiseerd door de sectorfederatie Essenscia. Vanaf 13u tot 18u wordt u hartelijk ontvangen bij EcoSynth en kan u een presentatie over haar activiteiten en een rondleiding krijgen. Afsluiten gebeurt met een drankje.

EcoSynth richt zich op duurzame chemie. Het bedrijf doet contractonderzoek om ondernemingen in de chemie en life sciences te ondersteunen met de synthese van nieuwe moleculen, de optimalisatie van chemische processen en het stabiliseren van formulaties. Daarnaast heeft EcoSynth eigen R&D-activiteiten op het gebied van katalyse, fotochemie en continue productieprocessen.

Een voorbeeld van huidig onderzoek in een Europees kader is het omzetten van CO2 naar basischemicaliën met energie uit zonlicht via eigen ontwikkelde innovatieve reactoren. De bezoekers krijgen een rondleiding in het labo.

Meer info op www.ecosynth.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio