Hond met drie poten redt baby die levend begraven werd door tienermoeder (15)

Hond met drie poten redt baby die levend begraven werd door tienermoeder (15)

Themabeeld; niet de hond uit het verhaal. Foto: Shutterstock

Een invalide hond is in het noorden van Thailand de trots van zijn dorp geworden nadat hij een levend begraven baby had gered. Het jongetje was naar verluidt begraven door zijn vijftienjarige moeder, zo meldt de Thaise politie zaterdag.

De pasgeborene lag onder een laag vuil in de buurt van een boerderij in het district Chumpuang van de provincie Nakhon Ratchasima, maar werd al snel gevonden door de zesjarige hond Ping Pong, die slechts drie poten heeft die hij volledig kan gebruiken.

Lees hieronder verder

De hond begon te blaffen waarna zijn baas, een herder, ter plekke ging kijken en de baby kon redden.”Ik denk niet dat er veel tijd zat tussen dat zijn moeder hem begroef en de hond hem vond”, aldus een functionaris ter plaatse tegen het Franse persbureau AFP. Hij voegde eraan toe dat de jongen gezond is en momenteel herstelt in het ziekenhuis.

De tienermoeder wordt poging tot moord ten laste gelegd. Volgens de functionaris probeerde het meisje haar kind van de hand te doen omdat ze bang was dat haar ouders boos zouden worden. “Dus nadat ze was bevallen, begroef ze hem”, zei hij.

De lokale media juichten de prestatie van de hond toe. Ook op sociale media wordt de goede daad van Ping Pong door velen geprezen.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees