Station Brussel-Centraal even ontruimd wegens brand

Station Brussel-Centraal even ontruimd wegens brand
/ Brussel -

Het station Brussel-Centraal is zaterdagavond rond 17.20 uur even ontruimd geweest wegens een brand. Het ging om een tijdelijke sluiting om rook te evacueren die ontstond door een korte brand van een rubberen matras, zo meldt de Brusselse politie. Niemand raakte gewond.

Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel laat weten dat rond 17.45 uur het station weer geopend is en dat er opnieuw spoorverkeer mogelijk is op vier van de zes sporen van de Noord-Zuidverbinding. In een weekend is dat voldoende, klinkt het. De NMBS meldt dat gevolgsvertragingen en afschaffingen mogelijk zijn.

”Het ging om een kleine technische brand op de Noord-Zuidverbinding, ter hoogte van de Congresplaats”, zegt brandweerkapitein Smolders. “We hebben dat enkele maanden geleden ook al gehad. Dat zijn geen grote interventies maar het veroorzaakt veel rook. Daarom hebben we besloten het treinverkeer te doen stoppen, zodat onze mensen veilig konden werken. We wilden ook geen enkel risico nemen voor de reizigers en daarom is het Centraal Station voor een korte tijd ontruimd.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees