Ritwinnaar Caleb Ewan over eerste zege voor Lotto-Soudal in Giro: “Betekent veel voor mij en de ploeg”

Ritwinnaar Caleb Ewan over eerste zege voor Lotto-Soudal in Giro: “Betekent veel voor mij en de ploeg”

Foto: EPA-EFE

Overgelukkig. Zo kwam Caleb Ewan over de streep nadat hij Lotto-Soudal zijn eerste zege in de Ronde van Italië bezorgde. “Dit betekent veel voor mij en de ploeg”, vertelde de Australiër na zijn zege in rit acht.

LEES OOK. Caleb Ewan rondt schitterend werk van Lotto-Soudal af in de massasprint

“Ik voelde van bij de start van deze Giro dat ik een zege moest pakken om de druk af te houden, dat is gelukt”, zei Caleb Ewan na aankomst. Het zal wel. De Belgische wielerploeg heeft geen slecht jaar achter de rug, maar toch: ze bleven na het Vlaamse voorjaar zonder zege achter. Dan is een etappe in de Giro meer dan welkom. “Dit betekent veel voor mij een de ploeg”, formuleerde Ewan het.

De Australiër was er de voorbije ritten al een paar keer dichtbij geweest, maar het wilde maar niet lukken. “De dag dat ik tweede was, begon ik te twijfelen. Ik begon me af te vragen wat ik verkeerd had gedaan”, was Ewan eerlijk. Gelukkig kon hij de knop wel omdraaien. “Meestal blijft een nederlaag niet lang in mijn hoofd spoken. Ik voelde dus geen extra druk of last op mijn schouders.”

Ritwinnaar Caleb Ewan over eerste zege voor Lotto-Soudal in Giro: “Betekent veel voor mij en de ploeg”
Foto: AFP

Nochtans zag het er bij het ingaan van de finale niet zo geweldig uit voor de kopman van Lotto-Soudal. In de laatste bocht voor de finish - op amper 200 meter van de streep - was hij pas derde. Niet helemaal volgens plan. “Mijn plan was om als eerste in die bocht te geraken, maar ik voelde me in de finale minder sterk dan ik gehoopt had. Achteraf gezien ben ik wel blij met de positie waarin ik de sprint begin. Ik zat in de slipstream van Ackermann. Eenmaal uit de bocht zijn we ongeveer gelijktijdig beginnen sprinten, dus eigenlijk was het geen ramp dat ik niet als eerste door de bocht ging.”

LEES OOK. De Giro in 60 seconden: één langgerekte geeuw tot de Belgen zich laten gelden

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.