Vijfde editie van de Wandel3Daagse Deinze

Vijfde editie van de Wandel3Daagse Deinze

Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele / Zulte - Na het succes van de voorbije jaren komt er een vijfde editie van de Wandel3Daagse in Deinze. Het is een wandelevenement voor kleuters en lagere schoolkinderen. Omdat het zo belangrijk is van jongs af aan te wandelen. De wandelingen gebeuren op drie opeenvolgende dagen, in de vooravond en op woensdagnamiddag, op 21, 22 en 23 mei. Er worden elke dag drie nieuwe parcours aangeboden van 2,5, 5 of 8 km. Wat is er mooier dan samen met ouders, grootouders of vriendjes op stap te gaan door Deinze? Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel Fiola.

Organisator Katrien Delanote: ‘We zorgen net zoals bij de afgelopen edities voor een gezellige sfeer, met muziek als wandelbegeleiding. Op de derde dag voorzien we een muzikale intocht over het Poppoplein. Dagelijks krijgen de wandelaars onderweg een gezond hapje. Wie de drie dagen komt wandelen, verdient een originele Wandel3Daagse medaille. Ook dit jaar zal de school met (procentueel) het grootst aantal deelnemers een springkasteel winnen voor één dag.’

Martine Maes van de organisatie: ‘We willen vooral met de Wandel3Daagse kleuters en de leerlingen van de lagere school bereiken, weliswaar onder begeleiding van ouders of grootouders. Maar we stellen onze routes open voor alle wandelaars, ouderen en vooral ook mensen met een fysieke of mentale beperking. Voor hen hebben we speciaal gezorgd voor korte routes die steeds met buggy of rolstoel toegankelijk zijn.’

‘We geven graag ook dit jaar een deel van onze opbrengst aan het goede doel.: Dit jaar kiezen we voor Fiola vzw (www.fiolavzw.be). Deze organisatie biedt ambulante ondersteuning aan baby's, kinderen, jongeren en volwassenen met een (vermoeden van) beperking in Oost-Vlaanderen,’ besluit Maika De Sloover.

Je hoeft niet vooraf in te schrijven. Dat kan in het Brielpaviljoen op de dag zelf. De organisatoren zorgen op de start- en finishlocatie voor een aangename sfeer met muziek, een springkasteel en op woensdag een grimestand. De wandelaars krijgen het hoog bezoek van de rnooimakers-be en een demo ropeskipping. Onderweg wordt gezorgd voor een gezond tussendoortje. Bij start en finish is er steeds gratis kraanwater ter beschikking. Op woensdag komt de echte Farys-waterbar. Men wil ook zorg dragen voor het milieu en de mooie wandelomgeving. Daarom voorziet men afvalprikkers voor de moedigen die tegelijk ook het wandelparcours willen proper houden. Aan het Brielpaviljoen kan er iets geconsumeerd worden, hiervoor gebruikt men dit jaar geen wegwerpbekers meer, maar herbruikbare bekers.

De Wandel3Daagse is een gezamenlijke organisatie van Wandelclub Natuurvrienden Deinze, de Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (STAPH), Sport Vlaanderen en het comité van de Wandel3Daagse.

Praktisch           

Wanneer: dinsdag 27 mei, woensdag 22 mei, donderdag 23 mei 2019. Op dinsdag en donderdag start tussen 16.30 u en 20 u. Op woensdag start tussen 13.30 u en 18 u, met speciale aandacht voor mensen met een beperking.

Waar: startplaats is het Brielpaviljoen aan de ingang Brielmeersen in Deinze.

Prijs: Wie één dag wandelt, betaalt €1,5. Voor drie dagen betaal je €3.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio