Mathieu van der Poel wil na de Olympische Spelen al een grote ronde rijden

Mathieu van der Poel wil na de Olympische Spelen al een grote ronde rijden

Foto: mc

Met een tweede plaats op de Wereldbeker mountainbiken in het Duitse Albstadt is Mathieu van der Poel (24) nu ook officieel geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio 2020. Hij werd tweede na de Zwitserse kampioen Mathias Fluckiger. Een opsteker voor Van der Poel die pas top in het mountainbike wil zijn in Tokio en na volgend voorjaar ook de tijd zal nemen om daar naar toe te werken.

LEES OOK. Mathieu van der Poel kwalificeert zich voor Olympische Spelen na tweede plaats in Wereldbeker Albstadt

“Mijn klassiek programma zal er ongeveer hetzelfde uitzien als nu, alleen Parijs-Roubaix komt erbij. De combinatie met de Amstel is niet simpel, maar ik wil het proberen”, aldus Van der Poel.

De Nederlander denkt ook al verder dan de Spelen. Aan een grote ronde bijvoorbeeld. “Ik wil die echt wel rijden. Wanneer? (grijnst) Het komt er misschien wel snel aan na Tokio. De Tour blijft de grootste en voor mij de makkelijkste denk ik. In Giro en Vuelta is het nog meer klimmen en dat ligt mij nu toch het minst.”

De Tour in 2021 dan maar? Of toch al de Vuelta in 2020, enkele weken na de Spelen? Niet onbelangrijk: de Vuelta start in Utrecht en rijdt drie dagen door Nederland.

Corrigeer