Ruzie, enkel door milkshake te verkopen

Waarom fans van Nigel Farage niet meer naar Burger King gaan

Hamburgerketen Burger King heeft zich de woede van heel wat Britten – en dan vooral aanhangers van Nigel Farage – op de hals gehaald, simpelweg door milkshake te verkopen. “Dit zet aan tot geweld.”

Wat een advertentie al niet kan losmaken. De hetze begon vorige vrijdag bij concurrent McDonald’s in Edinburgh. De filialen van de keten zetten de verkoop van milkshakes en ijsjes stop op vraag van de politie. Die dag zou Nigel Farrage, de topman van de Brexit Party, er een toespraak houden en er waren eerder al incidenten geweest met andere kandidaten voor de Europese verkiezingen. Better safe than sorry, dus.

Waarom fans van Nigel Farage niet meer naar Burger King gaan
De bewuste tweets van Burger King Foto: Twitter

Burger King speelde daarop in, dacht het ijs te smeden als het koud is, en lanceerde een tweet met daarop: “Dear people of Scotland, wij verkopen het hele weekend milkshakes. Veel plezier.” Met daarnaast de hashtag #justsaying.

Heerlijke ijsjes

Dat ging even mis: heel snel werd de keten ervan beschuldigd aan te zetten tot geweld tegen Farage en enkele andere rechtse figuren, die eerder deze maand al milkshakes tegen het hoofd geslingerd kregen. De reacties op sociale media bleven niet uit: “Je bent net 17 miljoen klanten kwijt” en “Zal ik eens een milkshake over jullie personeel komen gooien?”, klonk het.

Burger King reageerde kort op de heisa: “Het is nooit de bedoeling geweest om mensen aan te zetten tot geweld. Laat staan om onze heerlijke milkshakes gewoon weg te gooien.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees