Naast Aalst, Deerlijk en Roeselare vindt Lokaal Boetiek dit najaar ook in Deinze plaats

Lokaal Boetiek op zoek naar Belgische makers voor beurzen in het najaar

Lokaal Boetiek op zoek naar Belgische makers voor beurzen in het najaar

Foto: www.lokaalboetiek.be

Deinze / Nevele - Lokaal Boetiek is een organisatie van Lokaal, bekend van de boerenmarkt Lokaalmarkt. Voor de organisatie werkt Lokaal samen met Atelier Feryn, het handtassenbedrijf van Yanne, Mira en actrice en model Lize Feryn. Voor het eerst heeft de beurs ook plaats in Deinze, namelijk op 1 december 2019 van 11 tot 17 uur in Farmfabrik, Slachthuisstraat 20.

Op Lokaal Boetiek koop je rechtstreeks van Belgische makers. Vorig jaar trokken de beurzen in Aalst, Deerlijk en Roeselare samen meer dan 5000 bezoekers. ‘We kregen veel fijne en deugddoende reacties van zowel de bezoekers als van onze makers’, zegt Sjarel Buysschaert van Lokaal.

In het najaar van 2019 vindt daarom een nieuwe editie van Lokaal Boetiek plaats. Ook dit jaar is er een beurs in Deerlijk, op 17 november, en in Roeselare en Aalst, beide op 24 november. Nieuw is dat er dit jaar ook een Lokaal Boetiek in Ieper en Deinze wordt georganiseerd, beide op 1 december. ‘We doen nòg meer ons best om er telkens iets moois van te maken’, aldus nog Sjarel Buysschaert. 

Lokaal Boetiek maakt graag plaats voor een variëteit aan makers, van lederbewerkers en keramiekateliers tot textielontwerpers, juwelenmakers of houtbewerkers. De focus ligt op makers die van hun ambacht ook hun beroep hebben gemaakt. Maar ook opkomend talent, dat de stap (nog) niet gezet heeft, krijgt een kans.

Het voordeel voor de makers? ‘Vele kleintjes maken samen een grote’, zegt Buysschaert. ‘We geven die vele kleine zelfstandigen de kracht van een groter bedrijf. Alle makers mogen ook rekenen op een sfeervolle locatie, een groot aanbod met straffe collega-makers en een stevige marketingcampagne.’ 

Je inschrijven kan tot en met 31 mei. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, maakt de organisatie uit alle inzendingen een selectie. Die selectie wordt op 15 juni bekendgemaakt.

Alle info op www.lokaalboetiek.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio