Het beste opgespaard voor de slotdag

Brons voor Jonas Van de Steene op slotdag World Cup Para-cycling

Foto: Parantee Psylos vzw

Lochristi - Hij heeft het weer geflikt, onze beer uit Zaffelare: na een vierde plaats in de individuele tijdrit en een zevende plaats in de wegrit ging Jonas Van de Steene op de vierde dag van de World Cup Para-cycling in Oostende tijdens de team relay opnieuw voor het podium. Brons was een mooie afsluiter voor alweer een topweekend waarop België aan de kust liefst vijf medailles binnenhaalde.

‘Op mijn waarde geklopt’, klonk het vrijdag nog nuchter en relativerend bij Jonas Van de Steene, nadat hij opnieuw die dekselse Platt, Davis en Frühwirth het podium moest gunnen. Hetzelfde drietal kaapte twee dagen later ook de ereplaatsen weg in de wegrit waarin Jonas in een achtervolgend groepje verzeilde en uiteindelijk zevende finishte.

Het gloriemoment had de Zaffelaarse topsporter na een jaartje fysieke hinder echter opgespaard voor de slotdag: samen met Jean-François Deberg en Christophe Hindricq haalde hij een mooie derde plaats. Het goud was voor de Verenigde Staten en het zilver voor Spanje. De drie Belgen deden eerder de sporthal van Zaffelare daveren met brons op de Paralympische Spelen in Rio. ‘De eerste keer terug samen op het podium na het olympisch avontuur, het deed deugd’, aldus onze para-cyclingheld die dus weer helemaal terug is van weggeweest. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio