Dit is een exclusief artikel voor jou.

Abonnee worden? Kies je leesformule

Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Dronkenlap mept spelende jongen (14) in ziekenhuis aan bushalte in Gistel

Gistel/Brugge

-

Een 24-jarige man uit Gistel staat in de Brugse strafrechtbank terecht omdat hij een veertienjarige jongen in het ziekenhuis mepte. Het Openbaar Ministerie eist tien maanden cel.

Gistelnaar Jens T. (24) stapte op 16 mei 2018 in beschonken toestand af op een groep spelende jongeren aan een bushalte in Gistel. Volgens de procureur gaf hij een van de jongens zonder enige reden een slag in het gezicht. “Het veertienjarige slachtoffer belandde met een hersenschudding en een gescheurde kaakwand in het ziekenhuis”, verduidelijkte de procureur maandag “De beklaagde beloofde het slachtoffer te vergoeden, maar daar kwam niets van in huis.”

Jens T. moest zich ook verantwoorden voor feiten op 6 augustus 2017 in café De Coulissen in Brugge. “De beklaagde gaf er een kopstoot aan een man van wie hij dacht dat hij van zijn Bacardi ging drinken. Ook hier beloofde hij het slachtoffer te vergoeden, maar dat deed hij niet. Tijdens zijn verhoor bij de politie stoefte hij wel met de 340 euro die hij aan wodka had uitgegeven. De beklaagde heeft duidelijk enkel geld om drank te kopen, maar niet om zijn slachtoffers te vergoeden”, zei de procureur, die tien maanden cel vorderde. De verdediging drong aan op een werkstraf.

“Mijn cliënt beseft dat hij in de fout ging en wil zijn verantwoordelijkheid nemen”, stelde zijn advocaat. “Hij heeft aan zijn drankprobleem gewerkt en heeft zijn leven opnieuw op de rails. Bij de feiten in Gistel was mijn cliënt getuige van een schermutseling tussen jongeren en meende hij tussenbeide te moeten komen. Het volgende moment kwam hij natuurlijk in het vizier, met de bekende gevolgen.”

procureur “De beklaagde heeft duidelijk enkel geld om drank te kopen”

De uitspraak volgt op 17 juni. (aft)

Het beste van Enkel voor abonnees