Vijfde massasprint op komst in de Ronde van Italië, Ewan en Viviani donderdag naar huis

Na de eerste rustdag krijgen de renners in Emilia-Romagna een korte en vlakke etappe voorgeschoteld, om terug in het ritme te komen. Het hoogste punt van deze etappe langs de Po-vallei is dertig meter boven zeeniveau. Een vijfde massasprint lijkt dus onafwendbaar. De laatste bocht ligt op 2.200 meter van de ­finish. Ideaal voor de sprinttreintjes om hun kunnen te laten zien.

Na zijn ritzege van zaterdag is de Giro voor Caleb Ewan geslaagd. Dinsdag en woensdag krijgt hij nog twee sprintkansen, maar dan zit zijn Giro erop. Woensdagavond verlaat de ­Australische sprinter van Lotto-Soudal de Giro om toe te werken richting de Tour. Ook zijn vaste lead-out Jasper De Buyst is niet van plan om uit te rijden, maar wil het zeker tot de tweede rustdag rekken. Naast Ewan zal ook Viviani vroegtijdig afstappen. Hij rijdt net als Ewan en de eerder afgestapte Fernando Gaviria de Tour. Pascal ­Ackermann en Arnaud Démare rijden geen Tour en zullen de Giro wel proberen uitrijden.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.