Steeds meer renners kiezen voor alternatieven, maar pasta is nog niet helemaal passé: “Alle dagen rijst, geen mens houdt dat vol”

Steeds meer renners kiezen voor alternatieven, maar pasta is nog niet helemaal passé: “Alle dagen rijst, geen mens houdt dat vol”

De Melkerie – het trainingsgroepje van Yves Lampaert – vierde de overwinning in Dwars Door Vlaanderen met een spaghetti in café Carlito in Tielt. Ook ‘meter’ Linde Merckpoel kwam een ‘reuze Carlito’ eten.

Een peiling over pasta, het is eens wat anders dan over N-VA of PVDA. Volgens de overlevering eten renners ­spaghetti bij de vleet, maar dat blijkt niet langer het ­geval. Bij onze Vlaamse toppers is pasta steeds meer passé, rijst is niet langer de risée. Zeker in de Giro klinkt het als vloeken in de kerk. Maar geen nood: “Rijst is ­inderdaad voedzamer en beter verteerbaar, maar qua smaak gaat niets boven een lekkere verse pasta.”

Conchiglie, bucatini, casa­recce en strozzapreti. Het zijn geen namen van Italiaanse renners van Androni Giocattoli, maar pastadeegvormpjes die uw reporter – in het kader van dit artikel – ...

Het beste van Enkel voor abonnees