Actrice Veerle Dejonghe wil niet langer zwijgen over seksueel geweld: “Ik kan amper nog mannen rond mij verdragen”

Actrice Veerle Dejonghe wil niet langer zwijgen over seksueel geweld: “Ik kan amper nog mannen rond mij verdragen”

Foto: Vossenstreken

Na de moord op Julie Van Espen vertelt actrice Veerle Dejonghe - bekend van Matroesjka’s - over het seksueel geweld dat haar werd aangedaan. “Vorig jaar werd ik aangerand door een kennis, hij woont hier in de buurt”, vertelt ze aan ‘Dag Allemaal’.

Het is de moord op Julie Van Espen die alle herinneringen voor Veerle Dejonghe opnieuw naar boven liet komen. Een oppervlakkige kennis randde haar naar eigen zeggen aan in haar appartement, Dejonghe kon hem nog net van haar afduwen en de politie bellen. Ze diende een klacht in en volgens Dejonghe bekende de dader ook alles, maar toch ging hij vrijuit. “Soms kom ik hem tegen op straat of belt hij mij en haakt dan in.”

Dejonghe is al haar vertrouwen in mannen kwijt, zegt ze. “Ik ben getraumatiseerd voor het leven. Ik kan bijna geen mannen meer rond mij verdragen. Acteren, waarbij je niet anders kan dan aangeraakt worden, is helemaal uit den boze.”

bekijk ook

BV’s steunen stille mars tegen seksueel geweld na dood Julie

Sammy werd als tiener zwanger van verkrachter, nu krijgt hij het recht om haar zoon op te voeden: “slachtoffers hebben geen rechten, daders wel”

Bewakingsbeelden tonen hoe man door raam klimt om dienster in bikini te verkrachten

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees