Thierry Steemans, één van de architecten achter de ‘matchfixing’, wil breken met het voetbal

Thierry Steemans, één van de architecten achter de ‘matchfixing’, wil breken met het voetbal

Foto: BELGA

De voetbalbond eist een schorsing van tien jaar voor Thierry Steemans, de financieel directeur van KV Mechelen die wordt beschouwd als één van de “architecten” van de matchfixing.

“Maar voor mijn cliënt mag die straf levenslang zijn”, zei zijn advocaat Joris Van Cauter. “Terwijl hij in de gevangenis zat, heeft hij beslist dat hij niets meer met het voetbal te maken wil hebben. Hij heeft geen enkele ambitie zich nog aan te sluiten. Als ik hem hier verdedig, is dat omdat zijn goede naam schade begon te lijden. Ik wil niet dat zijn reputatie te grabbel wordt gegooid op basis van een onjuist beeld en strafrechtelijk onzorgvuldig onderzoek.”

Steemans wordt samen met spelersmakelaar Dejan Veljkovic voor zondebok aangezien door de bestuurders van KV Mechelen. Zo zou hij volgens het bondsonderzoek cadeaus en een horloge hebben aangenomen van Veljkovic en de club financieel hebben benadeeld bij transfers. Zijn advocaat Van Cauter ergerde zich aan het feit dat er informatie uit het witwasgedeelte van het onderzoek in het bondsonderzoek naar matchfixing was terechtgekomen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.