Op dit Italiaanse eiland krijg je je vakantie terugbetaald als het regent

Op dit Italiaanse eiland krijg je je vakantie terugbetaald als het regent

Foto: Shutterstock

Bang om je reis letterlijk in het water te zien vallen? Daar hebben ze op het Italiaanse eiland Elba aan de Toscaanse kust iets op gevonden. Als het te veel regent, krijg je gewoon je geld terug.

Op het Italiaanse eiland Elba, nog het meest bekend als de plaats waar Napoleon zijn ballingschap doorbracht, hebben ze een nieuw project ingevoerd: Elba No Rain. Tijdens de maand mei krijg je er je geld terug van een overnachting als het die dag meer dan twee uur heeft geregend tussen 10 en 20 uur.

“Reisagentschappen hebben ons verteld dat boekingen met twintig procent kunnen dalen als er slecht weer wordt voorspeld. Op die manier willen we toeristen toch van ons eiland laten genieten tijdens een uitzonderlijke regenachtige dag zonder dat ze er een cent voor moeten betalen”, zegt toerismedirecteur Claudio Della Lucia in een reactie aan CNN Travel.

Succes

Er zijn wel een paar voorwaarden: de actie geldt enkel bij hotels en accommodaties die zich aansluiten bij het project en enkel tijdens de maand mei. Al is het project nu al zo’n succes dat het waarschijnlijk zal worden herhaald in de herfst.

Corrigeer