RSVK Waregem organiseert panelgesprek voor geïnteresseerde verhuurders

VIDEO. Zulte wordt lid van Regionaal Sociaal Verhuurkantoor Waregem

Zulte - Op 26 maart beslisten de raad voor maatschappelijk welzijn en de gemeenteraad van Zulte dat de gemeente zal toetreden tot het Regionaal Sociaal Verhuurkantoor Waregem. Concreet betekent dit dat, vanaf 1 juni 2019, Zulte lid wordt van het RSVK Waregem. RSVK Waregem vzw huurt woningen op de privé huurmarkt, om deze door te verhuren op een sociale manier. Op 19 juni is er een panelgesprek in het stadhuis van Waregem. Bij deze gelegenheid kunnen kandidaat-verhuurders een antwoord krijgen op al hun vragen.

RSVK Waregem vzw huurt woningen in op de privé huurmarkt en verhuurt die door op een sociale manier. Momenteel huurt en verhuurt RSVK meer dan 165 panden in Waregem (8790), Beveren-Leie (8791), Desselgem (8792), Sint-Eloois-Vijve (8793), Deerlijk (8540), Anzegem (8570), Kaster (8572), Tiegem (8573), Wortegem-Petegem (9790) en Zulte (9870).

Panelgesprek

Op woensdag 19 juni 2019 organiseert RSVK Waregem een panelgesprek dat antwoorden tracht te geven op vragen als: Wat moet je vooraf doen om wettelijk in orde te zijn als je wilt verhuren? Of hoe kun je bepaalde problemen voorkomen? Aan de hand van een tiental vragen zal het panel overlopen hoe je als verhuurder het best maatregelen neemt, om achteraf zo weinig mogelijk in de problemen te komen.

Je wordt verwelkomd om 19.45 u door Rik Soens, de nieuwe voorzitter. Dan volgt een toelichting over de uitdagingen in verband met de woningkwaliteit en de betaalbaarheid van de woninghuurmarkt. Om 20 u begint het panelgesprek met een deskundige IGS Beter Wonen, een particuliere verhuurder, een patrimoniumbeheerder, een huurbegeleider en de Renovatiecoach. Vanaf 21 u is er individuele adviesverlening aan de infostands over woningkwaliteit, energienormen en renovatiepremies. De avond wordt besloten met een receptie.

Wie graag zijn woning wil verhuren of graag de voorwaarden wil kennen, kan hiervoor contact opnemen op het nummer 056/62.98.93 of via mail info@rsvk.be.

Het panelgesprek heeft plaats in de raadzaal van het stadhuis, Gemeenteplein 2 in Waregem. Inschrijving hiervoor is verplicht en kan via dit webformulier.

Meer info op www.rsvk.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio