Politieman neergestoken in Kortrijk, dader gevat

Politieman neergestoken in Kortrijk, dader gevat

De buurt rond de Zwevegemstraat is afgezet. Foto: Kris Vanhee

Kortrijk -

In Kortrijk is een politieman dinsdagmiddag aangevallen. De dader werd kort na de feiten gevat, zo bevestigt de politie. Er was eerst sprake van een steekpartij, maar volgens het parket is het nog niet duidelijk of de man de agent effectief gestoken heeft.

Politieman neergestoken in Kortrijk, dader gevat
Foto: vkk

Kort voor de middag kwam een man binnen in fietswinkel Spitter. Hij gedroeg zich vreemd en zou er met z’n hand een pistool gevormd hebben. Daarop vertrok die man en zette hij zich neer aan een elektriciteitskast naast de winkel.

Toevallig was de politieman in de buurt en passeerde hij de man. De agent zag dat er iets niet pluis was, maar werd meteen aangevallen door de man. Hij zou met een mes uitgehaald hebben, maar kreeg de kans niet om te steken. De agent raakte gewond, maar is buiten levensgevaar. Hij is intussen naar het ziekenhuis gebracht.

Twee minuten later daagden collega’s van de politieman op, ze gebruikten pepperspray om de dader te overmeesteren. Hij was allicht onder invloed. “De verdachte, een man van vreemde origine, had op het moment van de arrestatie een mes bij, maar het is nog niet duidelijk of hij daar enkel mee heeft gedreigd of ook werkelijk heeft gestoken”, zegt Hanne Demedts van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. “Dat maakt deel uit van het onderzoek.” De verdachte wordt momenteel ondervraagd.

De politie is ook bezig met getuigenverhoor. De hele buurt is afgezet. De korpschef is ter plaatse en ook burgemeester Vincent Van Quickenborne is aanwezig.

Politieman neergestoken in Kortrijk, dader gevat
Foto: vkk
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees