Muziekschool Lochristi neemt komend weekend KNS Gent in met spetterende musical

WIN. 4 x 2 vrijkaarten voor 'Shrek The Musical'

Muziekschool Lochristi vzw telt samen met ons af naar de première van 'Shrek The Musical' op vrijdagavond. Na 'Fame' in 2004, 'The Wiz' in 2009 en 'Footloose' in 2014 zijn we weer vijf jaar later en is het tijd voor een nieuwe prestigieuze musical op de planken van NTGent. Meer dan honderd leden van de muziekschool, jongeren en volwassenen, zorgen komend weekend voor dans, livemuziek en drama in een moderne bewerking van het sprookje van de groene oger. Dankzij Lochristi Blogt kan u één van de vier voorstellingen gratis meebeleven met zijn tweetjes.

Het verhaal van de groene oger Shrek levert een glansrol op voor Roubèn Boon die ook al te zien was in de vorige grote muziekschoolproductie  'Footloose'. Woensdagavond ging het voor de laatste keer hard in de repetitieruimte in Sint-Amandsberg. Lochristi Blogt ging er de temperatuur gaan opmeten, en dat mag u ook wel letterlijk nemen. Bloedheet was het er, zonder en vooral ook onder het fluogroene masker dat Shrek himself moest tornen.

De confrontatie tussen de oger en heer Farquad (niet echt een 'kleine' rol voor Obe Vermeulen) doet de vonken meteen in de voorstelling springen, zeker met Shreks trouwe ezel (een sublieme Wienke Van Bouchaute, die niet alleen kan zingen maar ook acteertalent heeft) aan zijn zijde. De deal komt vlug tot stand: Shrek moet in al zijn onbeholpenheid prinses Fiona (Lotte Van Kerckhove) gaan halen als bruidje voor Farquad. En ook dat verloopt niet zonder slag of stoot want de prinses die al van haar zevende in de toren opgesloten zit, gaat voor de ware liefde. Wie wiens hart uiteindelijk verovert, kan u vanaf vrijdag zien in NTGent. Vanavond wordt er voor het eerst (en voor het laatst) op de scène gerepeteerd, maar wij kunnen u nu al vertellen dat 'Shrek The Musical' een bijzonder kleurrijk, sprankelend en aanstekelijk spektakel is, zelfs voor een - nu nog - lege zaal.

Muziekschooldirecteur Simon Neyt was tijdens de pauze mee verwonderd met ons: "We hadden Shrek op het oog, een mooi verhaal waarin we veel jongeren hun talent konden laten tonen en enthousiasmeren voor zang, muziek en drama. Maar dat het zou uitgroeien tot de enorme productie die het vandaag geworden is, beseffen we eigenlijk nu maar aan de vooravond van de première", klonk het. 

Heeft u ondertussen zin gekregen in een avondje Lootse topmusical in hartje Gent? Mail dan als de bliksem naar dit mailadres  met het antwoord op de vraag: in welk jaar startte de muziekschool met een afzonderlijke musicalafdeling? Vergeet niet te melden voor welke voorstelling u een duokaart op de kop wil tikken. De muziekschool stelt ons kaarten ter beschikking voor zowel zaterdagmiddag als -avond, en voor de zondagmatinee. Wel laten weten dus wanneer u erbij wil zijn. Er is nog een beperkt aantal kaarten (een twintigtal) voor de première en voor zaterdagavond. Voor de namiddagvoorstelling van zaterdag en de zondagmatinee is het aanbod nog iets groter. Niet gewonnen op Lochristi Blogt? Reserveren kan op www.musicalshrek.be. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio