Mannen slaan tanden uit van “vriend”: “Mijn cliënt durft amper nog buiten te komen”

Mannen slaan tanden uit van “vriend”: “Mijn cliënt durft amper nog buiten te komen”

Archiefbeeld. Foto: Belga

Diksmuide / Ieper -

Een man uit Ieper werd zwaar aangepakt door “vrienden”, die hem van diefstal beschuldigden. De zaak kwam nu voor de rechtbank. Slachtoffer G.P. (37) vraagt een schadevergoeding en een contactverbod.

K.V. (38) en H.H. (44) uit Ieper en R.S. (47) uit Diksmuide riskeren een effectieve straf voor diefstal, slagen met een baseballbat, bedreigingen en het gevangenhouden van G.P. op 18 april 2018. De beklaagden zouden ook in het bezit geweest zijn van cannabis, een woning beschadigd hebben en een agent geslagen en bedreigd hebben.

Mannen slaan tanden uit van “vriend”: “Mijn cliënt durft amper nog buiten te komen”
Foto: blg

Betrokkenen en slachtoffer bleken vrienden te zijn tot “een gezellig samenzijn helemaal ontspoorde”.

Volgens de advocaat van P., die zich burgerlijke partij stelde, beschuldigden de beklaagden hem plots van diefstal. “Hij vluchtte weg richting de tractor van een landbouwer, waar hij zijn moeder belde om hem op te halen.”

De beklaagden vonden hem en hielden hem vast in de laadruimte van een wagen, waar zijn voortanden werden uitgeslagen. “Mijn cliënt hoorde in het ziekenhuis dat hij er bijna niet meer was, want zijn neusbeentje kon in zijn hersenen beland zijn. De man heeft zelf niet genoeg middelen om zijn tandproblemen te verhelpen. Hij heeft kinderen, leeft van een uitkering en zit in collectieve schuldbemiddeling. We vragen een schadevergoeding van 10.200 euro en een contactverbod. Hij vindt geen rust en durft amper nog buiten te komen.”

Al in voorhechtenis

De advocaat van K.V. beweerde dat zijn cliënt vooraan in de wagen zat en niets te maken had met wat in de laadbak gebeurde. “Daarom vraag ik de vrijspraak voor slagen met voorbedachte rade. Hij is ook niet verantwoordelijk voor diefstal. Voor de andere tenlasteleggingen vragen we een straf met uitstel. Mijn cliënt is al genoeg effectief gestraft door enkele maanden voorhechtenis.”

De advocaat van H.H., die al drie keer veroordeeld is voor slagen, benadrukte dat alle betrokkenen geïntoxiceerd waren. “H. heeft P. hoogstens geduwd. Mijn cliënt leeft zijn opgelegde voorwaarden strikt na en wordt begeleid voor zijn agressieproblematiek. We vragen probatieuitstel.”

R.S. stuurde zijn kat naar de rechtbank. Vonnis op 17 juni.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees