Thomas De Gendt won een trui in 10e etappe van Giro... zonder het zelf te weten: “Ik ben even verrast als jullie”

Thomas De Gendt won een trui in 10e etappe van Giro... zonder het zelf te weten: “Ik ben even verrast als jullie”

Foto: BELGA

De Giro van Thomas De Gendt moet eigenlijk nog beginnen: pas wanneer de karavaan de bergen in trekt, kan hij beginnen mikken op de bergtrui in enkele (marathon) ontsnappingen. Maar zonder het zelf te beseffen won hij vandaag al een eerste trui. Ne enig zoekwerk konden we achterhalen hoe en waarom.

LEES OOK. De Giro in 60 seconden: zwaaiende Bakelants, eerste voor Démare en zwaar gehavende puntentrui

Het waren de mannen achter “La Flamme Rouge” die het hadden opgemerkt: Thomas De Gendt was in de tiende etappe van de Giro de winnaar van de “Milano Cortina”-trui, die hij morgen op het podium van Giro-baas Mauro Vegni zal krijgen.

Aanvankelijk wist niemand echter over welke prijs het ging. Uiteindelijk werd het rond punt gevonden waar de bewuste prijs werd verdeeld.

Maar Thomas De Gendt zelf kon geen duidelijkheid scheppen. “Ik ben even verrast als jullie, ik zat op de eerste rij op dat punt maar ik zag nooit een streep.”

Wat blijkt nu? Elke dag wordt in deze Giro een trui van Milano Cortina 2026 uitgereikt om het Italiaanse bod voor de Winterspelen van 2026 kracht bij te zetten. De bewuste trui gaat naar de renner die op 26 kilometer van de streep op kop rijdt. In dit geval dus Thomas De Gendt.

Proficiat, toch weer een truitje erbij voor de (indrukwekkende) collectie!

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.