Ex-ploegmaat verbaast zich over prestaties van Roglic in Giro: “Waarom kan de rest niet mee?”

Ex-ploegmaat verbaast zich over prestaties van Roglic in Giro: “Waarom kan de rest niet mee?”

Foto: EPA-EFE

De Nederlandse ex-wielrenner Stef Clement zei aan de NOS dat het hem verbaast hoe sterk zijn oud-ploeggenoot Primoz Roglic dit seizoen voor de dag komt. De Sloveen van Jumbo-Visma won dit seizoen met de UAE Tour, Tirreno-Adriatico en Ronde van Romandië alle etappekoersen waaraan hij deelnam en lijkt nu al op weg naar de eindzege in de Giro.

“Je moet niet speculeren over Roglic, maar je moet ook kijken naar Simon Yates en Vincenzo Nibali, die dus gewoon op minuten worden gereden”, aldus Clement. “Dat zijn renners die al een grote ronde hebben gewonnen. Wat doen die mannen dan fout? Waarom kan de rest niet mee? Het verbaast me dat het nog mogelijk is om er zo ver bovenuit te steken. Want de kennis lijkt in het hele peloton dezelfde en de marginal gains uiten zich niet in minuten voorsprong. Als hij bij UAE, Katusha of Astana had gereden, hadden wij er een heel ander idee bij gehad. Ik vind dat we er in ieder geval hetzelfde naar moeten kijken. Het is niet zo dat als je bij Jumbo-Visma fietst, dat alles maar koek en ei is. Ik steek mijn hand voor niemand in het vuur.”

Opvallend: Clement verricht op het gebied van marketing en hospitality werkzaamheden voor Jumbo-Visma. Benieuwd of ze na deze uitspraken nog een beroep op hem zullen doen.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.