Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Boete? Dan krijgt u er ook een flyer bij

Wie nu nog boetes krijgt mag zich aan een lesje sensibilisering verwachten. De Federale overheidsdienst justitie zal bij elke boete een informatieve flyer steken om te wijzen op de gevaren.

Als je straks te veel gedronken hebt, achter het stuur kruipt en betrapt wordt, zal je naast de boete in de bus ook nog wat extra uitleg vinden. Een flyer zal u zeggen dat maar liefst 38 procent van de zwaargewonde bestuurders te veel gedronken had. Ze zullen u er ook op wijze dat er mogelijk een alcoholslot volgt als u nog eens betrapt wordt, de FOD justitie hoopt hiermee de mensen te sensibiliseren. “We hebben nu vier verschillende flyers uitgewerkt; voor snelheid, alcohol, gsm achter stuur en geen gordel. Op deze manier gaan we voor het eerst heel precies naar de doelgroep. In plaats van algemene campagnes die natuurlijk op alle weggebruikers zijn gericht, mikken we nu specifiek op de overtreder”, zegt Edward Landtsheere, woordvoerder voor de FOD Justitie.

Vanaf vanavond gaan de flyers samen met de boetes de deur uit. Naar verwachting gaan er in dit proefproject 1,5 miljoen fiches de deur uit gaan.  (nba)