Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

jhp

Bekende zanger bezorgt gevonden boekje terug aan eigenaar, mét concertje

Leuven

-

Zanger Tom Helsen heeft dinsdag een boekje met boodschappenlijstjes, dat hij in de supermarkt had gevonden, hij na een zoektocht op sociale media terugbezorgd aan de eigenaar. Die kreeg er nog een concertje bovenop.

Zanger Tom Helsen heeft dinsdag een wel erg mooie daad verricht. Maandagnamiddag rond 16 uur had hij in een supermarkt in Heverlee een boekje vol boodschappenlijstjes gevonden. Een onbekende was het vergeten in een winkelkar.

Het ging om een boekje met harde kaft, dat enkel en alleen gebruikt werd voor boodschappenlijstjes, mooi per datum bijgehouden. Roze zalm, rode appelen (voor iederen!) en Griekse yoghurt, waren de laatste boodschappen in het boekje.

Helsen postte een oproep op Facebook om de eigenaar van het boekje te vinden. “Aangezien dit het meest schattige is wat ik ooit zag, zou ik het graag terugbezorgen aan de eigenaar”, zo schreef hij.

Talloze fans schoten ter hulp, en het bericht werd vlot gedeeld. Als bij wonder was de eigenaar tegen dinsdagmiddag al gevonden. “Ik vind dat echt wel straf, toch wel een van de voordelen van de sociale media. Op basis van een boodschappenlijstje zonder naam iemand terugvinden, en dat in 24 uur tijd”, aldus Helsen.

Dinsdagavond ging de zanger het boekje persoonlijk terugbrengen naar de jongeman. In de living van de eigenaar speelde hij nog een paar liedjes, en alle aanwezigen kregen een cd van de artiest. “De eigenaar was ne crème van ne gast en zijn huisgenoten waren allemaal super warme mensen”, aldus nog Helsen. (hsb)

Het beste van Enkel voor abonnees